EXCLUSIV. Cornelia Catanga, nășită de familia Ceaușescu. Cine a scos-o din arestul Miliției

Carmen Andrei / 18.11.2020, 17:20
EXCLUSIV. Cornelia Catanga, nășită de familia Ceaușescu. Cine a scos-o din arestul Miliției

”Regina muzicii lăutărești” Cornelia Catanga ( 62 de ani) se teme de virusul ucigaș, așa că, momentan, preferă să stea cuminte în casă. Duce însă dorul chefurilor de pomină, de odinioară, de unde pleca cu decolteul plin de bancnote, bani primiți de la meseni, din dedicații muzicale. Artista, care face iureș la petreceri cu piesele de inimă albastră ”Șaraiman” și ”Mama mea e florăreasă”, a povestit, pentru Impact.ro, despre anii în care putea lesne întoarce banii cu lopata. Acum, în lipsa concertelor, Cornelia de-abia reușește să acopere chiria casei.

Cornelia Catanga, amintiri despre familia Ceaușescu și comunism. ”Miliția m-a luat cu cătușe la mâini, după un concert!”

Artista are amintiri și vesele și triste, din anii comunismului, când era cap de afiș: ”Păi, nu era chef fără mine. Am debutat cântând la acordeon. M-a luat sub aripa ei ocrotitoare solista Romica Puceanu. Cu ea am trecut și prin multe aventuri. În 1984, după un spectacol susținut la Sala Polivalentă, a venit Miliția, mi-au pus cătușele și m-au băgat într-un Jeep, cu geamuri fumurii. Pe mama nu au lăsat-o cu mine. O seară am stat la secție, a venit Romica Puceanu să mă ia de acolo.

Cornelia, sotul si fiul lor, Alex

Eram acuzată că am cântat piese cu versuri obraznice și că spectatorii au aruncat cu bani pe scenă, însă eu nu am luat nici un leu. Au măturat banii, i-au pus pe făraș, și i-au împărțit lăutarii, între ei. Erau cam 7.000 de lei”, a povestit Cornelia, pentru Impact.ro.

Marea cântăreață a fost preferata familiei Ceaușescu: ”Pentru Nicolae Ceaușescu n-am prea cântat, ci pentru Ion, fratele lui Nicolae, și pentru Nicu Ceaușescu, fiul lui. Ion îmi știa toate versurile, de pe rost, dacă te încurcai te completa el, îi plăcea piesa ”Aseară fusei la bal și m-a furat un țigan!”, nici nu mai știu toate versurile, era o piesă la modă p-atunci, fiecare solist avea versurile lui. Pe Ion Ceaușescu l-am ales ca naș pentru fiul nostru, Alexandru e botezat de el. Ion Ceaușescu a murit anul acesta, din păcate nu am ajuns la înmormântare, din cauza pandemiei”.

Nicolae si Ion ceausescu

Cornelia Catanga a lansat o replică și un gest devenite celebre

Cornelia Catanga are amintiri și cu Nicușor, fiul preferat al Elenei Ceaușescu: ”Nicușor ne plăcea enorm ca artiști, și pe mine și pe soțul meu, Aurel Pădureanu, a zis să stăm pe lângă el, la petreceri, îi cântam piese de inimă albastră. Pe atunci, Nicușor era îndrăgostit de Jeanina Matei, superba solistă, venea cu ea, apoi ea s-a mutat în Italia, i-a despărțit Elena Ceaușescu, n-o suporta că era foarte frumoasă. El însă o sorbea din priviri, stăteau cuminți și asistau la petrecere”.

Dacă în prezent Cornelia are probleme financiare, iată că, în anii 80, avea bani ”fără număr”: ”Păi eu am lansat moda asta, cu banii la țâțișoare, în decolteu, fără număr, plecam acasă cu sute de lei, din dedicații. Era nebunie când mă apucam să cânt, aveam și acordeonul, eram frumușică, talentată”. Acum însă toate zilele sunt la fel, pentru că telefonul nu mai sună pentru spectacole. Întrebată de reporterii Impact.ro dacă va participa la filmările pentru emisiunile de Revelion, de la tv, cântăreața a spus, cu tristețe: ”Nu sunt disperată să apar, să filmez pentru Crăciun și pentru Revelion, prefer să stau cuminte, în casă. Și așa am fost răcită de două ori, în vară, și mi-am făcut două teste Covid -19. Ambele au ieșit negativ, Doamne ajută! Ies prin curte, trec de la frig la cald, și așa mă ia tusea. Avem un spectacol, de Revelion, la un hotel din Sinaia, s-a anulat și acesta, din cauza restricțiilor, la vreme de pandemie. Am nevoie de bani, pentru chirie, mâncare, medicamente, însă ne mai ajută fiul meu, Alex. Mai bine ești sănătos și mănânci doar pâine cu ceapă!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI