Aurel Pădureanu, disperat după moartea Corneliei Catanga. Nu are bani nici să o înmormânteze: „E cumplit”

Iancu Andreea, George Capoeanu 26.03.2021, 09:41

Soțul Corneliei Catanga este împietrit de durere după ce a fost anunțată în această dimineață moartea artistei. Vestea tragică l-a adus pe bărbat la disperare, mărturisind că se confruntă cu probleme financiare grave. Aurel Pădureanu este disperat după moartea Corneliei Catanga pentru că nu are bani nici măcar să o înmormânteze pe cea care a fost un nume important al muzicii lăutărești.

Cornelia Catanga s-a stins din viață, răpusă de Covid-19

Artista, care a încântat publicul cu piese precum „Șaraiman” sau „Mama mea e florăreasă” și a adus voie bună la fiecare petrecere la care a participat prin muzica ei, a pierdut lupta pentru viață. Cornelia Catanga a murit în această dimineață, după ce medicii de la Spitalul Universitar din București au făcut tot posibilul pentru a o salva. Cântăreața de muzică lăutărească nu credea în Covid-19 și, deși se confrunta cu simptome clare de boală, a decis să se trateze acasă. Totul s-a schimbat însă în momentul în care a început să se confrunte cu dificultăți de respirație.

Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa…Este cumplit ce s-a întâmplat, a povestit jurnalista Mara Bănică pentru Antena 3.

Artista era considerată Regina muzicii lăutărești
Artista era considerată Regina muzicii lăutărești

În cursul zilei de joi, 25 martie, a fost chemată salvarea, care a transportat-o pe artistă la spital. Din păcate, complicațiile bolii au necesitat intubarea artistei, însă pe parcursul manevrelor medicilor Cornelia Catanga a suferit două stopuri cardiace. Cea care a făcut anunțul privind trecerea în neființă a artistei a fost Mara Bănică, ea fiind cea care a postat un mesaj pe contul de Facebook prin care anunța tragedia. Din nefericire, Cornelia Catanga a plecat dintre noi la vârsta de 63 de ani, deși mai avea multe de spus în muzica lăutărească din România.

Dumnezeu s-o ierte! Noi dormeam dimineață 4:45 și suna Catanga. Ea mă mai suna uneori noaptea. Obișnuită cu viața de noapte. Am pus pe silent. Și nu știu de ce, am avut o presimțire, ea tot suna. Era nea Aurel care răgnea, era la spital. Mi-a spus că Mara a murit Cornelia. Și a reușit să îmi povestească. Se urcase în mașină, pleca spre casă, era cu Alexandru, cu nora lui. A avut virusul, s-a tratat o perioadă acasă. Nu a mai putut să respire. Au chemat salvarea ieri, au luat-o la Universitar, când au încercat să o intubeze au făcut două stopuri cardiace și a murit, a povestit jurnalista pentru Antena Stars.

Cei doi soți treceau prin momente grele din punct de vedere financiar
Cei doi soți treceau prin momente grele din punct de vedere financiar

Aurel Pădureanu, soțul artistei, este în pragul disperării după moartea Corneliei Catanga

Fostul partener de viață al cântăreței este devastat de durere. După moartea Corneliei Catanga, Aurel Pădureanu i-a mărturisit Marei Bănică faptul că nu are bani nici măcar pentru a o înmormânta pe artistă. Deși era un nume sonor în muzica românească, Cornelia Catanga locuia cu chirie în Bragadiru și urma să fie nevoită să părăsească locuința în luna aprilie. Pentru că pandemia a afectat grav bugetul familiei, Aurel Pădureanu s-a gândit să apeleze la sprijinul lui Gigi Becali sau al Gabrielei Firea pentru a putea să se ocupe creștinește de înmormântarea soției sale.

Nea Aurel nu are cu ce să o înmormânteze. E foarte trist. Cornelia este Regina Muzicii Lăutărești, este o artistă emblematică și locuia cu chirie în Bragadiru. Pe 14 aprilie trebuia să părăsească locuința. Era terminată, la pământ. Este înfiorător. E cumplit, este o moarte în mizerie. Nu au un acoperiș deasupra capului. Aurel m-a rugat dimineață să îi fac legătura cu Gigi Becali și cu Gabi Firea, ca să îl ajute. Nu are loc de veci. Nu are nimic. Tristețea unui artist să moară așa, când tu ești o valoare, a mai spus jurnalista.

Din păcate, relația dintre Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga era una tensionată. Cei doi erau certați în urmă cu un an de zile, solista mărturisind că au ales să nu divorțeze, dar au preferată să nu mai împartă același dormitor.

Suntem certați de câteva luni, eu dorm într-o cameră, el în alta, însă nu se pune problema divorțului. Oricum, nu avem nimic de împărțit, spunea Catanga în urmă cu aproape un an de zile.

Cornelia Catanga, alături de fiul și nora sa
Cornelia Catanga, alături de fiul și nora sa

Solista se confrunta cu probleme financiare serioase. Își dorea o nuntă cu fast pentru fiul ei

În urmă cu mai mulți ani, Cornelia Catanga locuia într-o vilă din Chitila, pe măsura valorii sale artistice. Însă lipsa spectacolelor a făcut-o pe cântăreață să se confrunte cu probleme grave din punct de vedere financiar. După ce banca i-a luat casa, solista s-a mutat cu chirie în Bragadiru, rămânând fără surse de venit în plină pandemie. În urmă cu un an de zile, Catanga era dezamăgită și furioasă din cauza lipsei evenimentelor. Solista a dezvăluit pentru impact.ro faptul că Alex, fiul său este cel care o susținea pentru a putea trăi.

Ne-au nenorocit ăștia, nu se mai fac evenimente, nu am nici o posibilitate. La chirie, cu tot cu utilități, trebuie să plătesc lunar cam 800 de euro. Nu mai am bani nici de pâine, fiul meu îmi dă. O să ajungem la foame mare! Dacă aveam ceva strâns deschidem o afacere cu mâncare, doar asta mai merge acum, ceva online, să ne aducă un angajat ciorba la ușă. Ultimul spectacol l-am avut pe 25 octombrie, pe Casa Poporului. Dacă nu ar fost fiul meu, Alexandru, un talentat pianist, era jale. El are succes cu trupa lui. Voiam să îi fac nuntă, este logodit, fata a venit din New York, dar de unde bani? Însă, nu mă las, cum trece nebunia asta îi fac o nuntă cu peste 200 de invitați, că doar una e Catanga!, a dezvăluit cântăreața pentru impact.ro.

Pandemia a afectat-o nu doar financiar pe solistă, care mărturisea în urmă cu aproape un an că nu reușește să își găsească liniștea. Totuși, Cornelia Catanga trăia cu speranța că pandemia va fi oprită după ce va exista posibilitatea vaccinării.

Sunt foarte supărată, agitată, nervoasă. Este foarte greu cu statul ăsta în casă, ne învârtim ca un gândac în oală, ne găsim de lucru prin bucătărie, cu una-alta, ascult știrile tv, sper să vină și vești bune. Se pare că abia peste doi ani, după ce vom fi vaccinați, ne vom putea întoarce, cât de cât, la viața de odinioară. Cine mai știe?, menționa ea pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...