Cornelia Catanga a murit de coronavirus. Care este marele regret al doamnei muzicii lăutărești

Nicu Stan, George Capoeanu 26.03.2021, 09:00

Cornelia Catanga a murit de coronavirus. Cântăreața a murit vineri dimineață, în spital, după ce în ultima perioadă a luptat cu virusul ucigaș. Care este marele regret al doamnei muzicii lăutărești, citiți în articolul de mai jos.

A murit Cornelia Catanga. Artisa a pierdut lupta cu coronavirusul. Avea dora 63 de ani

Cornelia Catanga, 63 de ani, a decedat vineri dimineață în spitalul Unversitar după ce fusese infectată cu coronavirus. Cântăreața a fost mai demult infectată cu coronavirus, dar a ales să se trateze acasă, astfel că a ajuns la spital în stare gravă. Cornelia Catanga a decedat în urma unui infarct.

Regretata solistă a muzicii lăutărești a trăit o parte din viață ca o regină, în vila ei din Chitila, în vremea când aproape zilnic avea spectacole. Aceasta ajunsese în ultima perioadă la fundul sacului, din cauza pandemiei de coronavirus care a anulat evenimentele, astfel că banca i-a luat casa, iar artista s-a mutat în chirie în Bragadiru.

Aurel Padureanu, Cornelia Catanga si fiul lor, Alex
Aurel Padureanu, Cornelia Catanga si fiul lor, Alex

Alex, fiul artistei, singurul sprijin în pandemie

Alex, băiatul ei, a fost singurul sprijin în pandemie, în contextul în care, din cauza problemelor financiare existau și discuțiile uriașe legate de căsnicia care se tot degrada. ”Ne-au nenorocit ăștia, nu se mai fac evenimente, nu am nici o posibilitate. La chirie, cu tot cu utilități, trebuie să plătesc lunar cam 800 de euro. Nu mai am bani nici de pâine, fiul meu îmi dă. O să ajungem la foame mare!

Dacă aveam ceva strâns deschidem o afacere cu mâncare, doar asta mai merge acum, ceva online, să ne aducă un angajat ciorba la ușă. Ultimul spectacol l-am avut pe 25 octombrie, pe Casa Poporului. Dacă nu ar fost fiul meu, Alexandru, un talentat pianist, era jale. El are succes cu trupa lui. Voiam să îi fac nuntă, este logodit, fata a venit din New York, dar de unde bani? Însă, nu mă las, cum trece nebunia asta îi fac o nuntă cu peste 200 de invitați, că doar una e Catanga!”, spunea Cornelia Catanga.

Cornelia Catanga a murit supărată

Pandemia de coronavirus i-a adus o neliniște incredibilă Corneloiei Catanga, cu care aceasta nu s-a putut obișnui. Doamna muzicii lăutărești s-a simțit în ultimele luni de viață foarte supărată, agitată și nervoasă. Ea era obișnuită cu activitate, cu concerte, să facă bani, iar ultima perioadă a fost una în care artista nu s-a mai regăsit.

„Este foarte greu cu statul ăsta în casă, ne învârtim ca un gândac în oală, ne găsim de lucru prin bucătărie, cu una-alta, ascult știrile tv, sper să vină și vești bune. Se pare că abia peste doi ani, după ce vom fi vaccinați, ne vom putea întoarce, cât de cât, la viața de odinioară. Cine mai știe?”, spunea Cornelia Catanga.