Alexandru Rafila, candidat la alegerile parlamentare, CV profesional

Andreea Bisinicu 03.12.2020, 18:30
Alexandru Rafila, candidat la alegerile parlamentare, CV profesional

Cine este Alexandru Rafila. Cel mai cunoscut microbiolog din România este unul dintre candidații PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare 2020. CV-ul său profesional este unul impresionant. 

Cine este Alexandru Rafila, candidatul PSD la alegerile parlamentare 2020

Cine este Alexandru Rafila. Cu siguranță nu există român care să nu fi auzit de numele lui Alexandru Rafila, în cadrul pandemiei de coronavirus care a lovit România în 2020. Alexandru Rafila este medic, profesor, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dar și candidat pe listele Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare 2020. Microbiologul are o avere impresionantă, ceea ce nu mulți români știu. Potrivit playtech.ro, Alexandru Rafila ar avea 300.000 de lei investiți în acțiuni Transgaz și 120.000 de lei în acțiuni la o bancă privată.

Potrivit declarației de avere din 7 august 2019, Alexanfru Rafila ar fi proprietarul a trei apartamente și cinci terenuri în Otopeni, Crevedia, Corbeanca și Râșnov, acolo unde ar fi proprietarul și unei case de locuit. Cu toate încasările de la instituțiile medicale la care activează, plus încasările din dividente, Alexandru Rafila ar fi strâns, în anul 2019, 350.778 lei, adică 29.231 lei lunar, asta însemnând aproximativ 6.300 euro pe lună, scriu cei de la stiridinlume.ro.

Cine este Alexandru Rafila, candidatul PSD la alegerile parlamentare 2020
Cine este Alexandru Rafila, candidatul PSD la alegerile parlamentare 2020

CV profesional. Ce funcții importante a deținut/deține Alexandru Rafila

Cine este Alexandru Rafila. Prof. dr. Alexandru Rafila are 59 de ani. Microbiologul a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în anul 1987. În anul 2004 a obținut titlul de doctor în medicină. De 20 de ani, mai exact din anul 2000, Alexandru Rafila profesează ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator, microbiologie şi sănătate publică. Prof. dr. Alexandru Rafila a fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, conform site-ului Societății Române de Microbiologie. Reputatul microbiolog a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Alexandru Rafila este expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii timp de trei ani de zile, între 2014 și 2017. De asemenea, reputatul medic a reprezentat România în comitetul director al ECDC între anii 2009 și 2014. Alexandru Rafila fost ales de către Organizația Mondială a Sănătății să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii. Alexandru Rafila a căpătat mai multă popularitate în perioada pandemiei de COVID-19 din România, fiind una dintre principalele voci care au apărut în spațiul public.

Alexandru Rafila, expert OMS și microbiolog reputat va candida la alegerile parlamentare 2020
Alexandru Rafila, expert OMS și microbiolog reputat va candida la alegerile parlamentare 2020

De ce a refuzat Alexandru Rafila șansa de a ajunge primarul Capitalei

Alexandru Rafila este primul candidat propus de PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare 2020, la București. Chiar dacă a ales să candideze la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie 2020, susținut de Partidul Social Democrat, aceasta nu este prima dată când reputatul medic se află în centrul atenției politice din România. Acum câteva luni, în iulie 2020, Alexandru Rafila a refuzat șansa de a candida la Primăria Capitalei, oferită de Victor Ponta, liderul PRO România. Liderii PSD au reușit să-l convingă pe Alexandru Rafila să candideze ca deputat la alegerile parlamentare 2020 din România.

„Cunosc PSD, a fost o întâlnire deschisă, fără condiţii, iar domnul Ciolacu a înţeles că eu mai întâi sunt medic şi voi respecta întotdeauna conştiinţa profesională, şi abia apoi voi fi membru de partid. De ce PSD? Pentru că după această propunere nu am primit o altă propunere în acest sens. Nu cred că apartenenţa la un partid trebuie să fie considerată o vină. Spectrul politic trebuie profesionalizat”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmăriți Impact.ro și pe