Alexandru Rafila, veste proastă despre vaccinul anti-Covid. Câr ar rezista, de fapt. Medicii de familie nu îl vor putea administra

Andreea Bisinicu 29.10.2020, 12:35
Alexandru Rafila, veste proastă despre vaccinul anti-Covid. Câr ar rezista, de fapt. Medicii de familie nu îl vor putea administra

Alexandru Rafila, veste proastă despre vaccinul anti-Covid. Câr ar rezista, de fapt. Medicii de familie nu îl vor putea administra. Vestea pe care toți românii trebuie să o știe.

Câr ar rezista, de fapt, vaccinul anti-Covid. Alexandru Rafila, veste proastă pentru români

Veștile privind vaccinul anti-covid nu sunt atât de bune. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare, spune că vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile din momentul producției și până la administrarea acestuia, conform Digi24.

„Chiar dacă vaccinul va fi autorizat în decembrie, de la momentul autorizării până la vaccinarea efectivă a celor care sunt în prima linie – personalul medical, pacienții cu comorbidități – este un drum care trebuie urmat și o organizare logistică care trebuie făcută. Eu aș vrea să îl rog pe domnul Tătaru, decât să anunțe aceste termene – nu știu de ce tocmai decembrie va fi luna când acest vaccin va fi disponibil în România – să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct”, a spus Rafila la Digi24.

Alexandru Rafila a specificat faptul că medicii de familie nu îl vor putea administra. Așadar, România va trebui să creeze centre speciale de vaccinare, pentru cetățeni.

Cate zile va rezista vaccinul anti-covid
Cate zile va rezista vaccinul anti-covid

Acest vaccin va necesita organizarea, împreună cu Ministerul Apărării și Departamentul pentru Situații de Urgență, a unor centre de vaccinare. Nu e posibil ca medicii de familie să vaccineze în mod tradițional oamenii, pentru că acest vaccin, din momentul producerii până la vaccinare, rezistă doar 17 zile. El trebuie ținut la minus 80 de grade și în ambalajul cu gheață carbonică e păstrat doar 10 zile, iar în 7 zile trebuie administrat. Or, să vaccinezi milioane de oameni într-un timp scurt este o mare provocare. Dacă noi ar trebui să vaccinăm 7 milioane de persoane, vom avea nevoie de cel puțin 14 milioane de seringi, pentru că este un vaccin multidoză și asta necesită o logistică extrem de mare”, a adăugat medicul.

Vaccinul spaniol anti-COVD făcut inițial împotriva tuberculozei

Compania Archivel Farma a realizat primul vaccin anti-COVID de origine spaniolă. Conceput inițial pentru bolnavii de tuberculoză, tratamentul pare să aibă efect și asupra persoanelor infectate cu COVID-19. După analizarea atentă a compoziției, vaccinul a primit undă verde pentru testare. Primele informații arată că tratamentul poate fi produs la scară macro după 9 luni de testări.

Vaccinul spaniol anti-COVID va fi testat în Argentina. Administraţiei Naţionale a Medicamentelor, Alimentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMAT) din țara tangoului și-a dat acceptul pentru testările clinice.

Urmăriți Impact.ro și pe