Alexandru Rafila, anunţ care îngrijorează. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă: “Ne găsim într-o situaţie limită”

Nicu Stan 18.03.2021, 12:39
Alexandru Rafila, anunţ care îngrijorează. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă: “Ne găsim într-o situaţie limită”

Alexandru Rafila, anunţ care îngrijorează. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă din punct de vedere al epidemiei de coronavirus, citiți în articolul de mai jos.

Alexandru Rafila, anunț șoc despre epidemia de coronavirus. Ce urmează să se întâmple

Alexandru Rafila a făcut anunţul care îngrijorează toată România. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă dacă numărul de infectări zilnice continuă să crească.

Medicul Alexandru Rafila a afirmat că dacă va continua creşterea zilnică a numărului de cazuri de coronavirus în perioada următoare, se va ajunge la depăşirea capacităţii în secţiile ATI. ”Ne găsim într-o situaţie limită”, afirmă Alexandru Rafila, făcând referire, însă, şi la judeţele unde se fac foarte puţine teste. ”Am putea să avem o radiografie mai apropiată de adevăr”, susţine medicul, dacă Direcţiile de Sănătate Publică şi-ar face treaba.

Sectiile ATI ar putea deveni neancapatoare cat de curand
Sectiile ATI ar putea deveni neancapatoare cat de curand

Alexandru Rafila, despre testarea populației

În ceea ce priveşte testarea, dacă Direcţiile de Sănătate Publică care nu reuşesc să testeze decât un număr mic de persoane şi-ar face treaba şi, în mod evident, n-am mai ajunge la doar zeci de cazuri pe zi testate în unele judeţe, atunci am putea să avem şi o radiografie mai apropiată de adevăr, pe de o parte, şi pe de altă parte şi o identificare activă a focarelor, şi eventual măsuri de sănătate publică sau non-farmacologice care să limiteze extinderea bolii.

Noi nu putem să luptăm cu extinderea bolii dacă nu ştim cazurile, iar accesibilitatea la testare este importantă. Am auzit o propunere – sigur, ea poate fi aplicată, să se testeze la farmacii. E foarte bine, dar cred că şi cabinetele medicilor de familie ar putea să constituie un loc unde oamenii să se testeze.

De ce se testează românii acasă

Ei se testează acasă pentru că n-au unde să se testeze, să fim serioşi, nu merge nimeni Unitatea de Primiri Urgenţe, la un spital, dacă are o simptomatologie, să spunem, discretă şi atunci lucrurile scapă de sub control”, a declarat medicul Alexandru Rafila.

Acesta a mai pecizat că oamenii care se testează acasă nu trebuie blamaţi, pentru că nu au alte alternative. ”Dacă nu le dai oamenilor soluţii, e foarte uşor să îi învinovăţeşti”, a afirmat Alexandru Rafila.

România, într-o situație limită

El consideră că suntem ”într-o situaţie limită”. ”Evident, ne găsim într-o situaţie limită. Gândiţi-vă la o evoluţie cu o creştere de 20% a mediei în fiecare săptămână, media zilnică mă refer, am avut 4.000, 5.000, 6.000 de cazuri acum şi probabil dacă va mai creşte aşa câteva săptămâni, evident că va fi depăşită capacitatea de îngrijire în Terapie Intensivă.

Eu vă spun în Bucureşti care e situaţia şi e la limită: avem mulţi pacienţi care ar trebui să fie la ATI la Balş şi nu au unde să meargă”, a mai afirmat Alexandru Rafila.