Alertă meteo. Când se încălzește vremea în România. Ne așteaptă zile mai calde

Badea Violeta 11.10.2021, 15:13
Alertă meteo. Când se încălzește vremea în România. Ne așteaptă zile mai calde

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Conform acestora, sfârșitul lunii octombrie vine cu temperaturi mai ridicate decât media normală a acestei perioade.  Iată de când începe să se încălzească vremea.

Prognoza meteo pentru luna octombrie

Vești bune din partea meteorologilor! Potrivit acestora, a doua jumătate a lunii vine cu temperaturi mai ridicate. Astfel, valorile vor ajunge până la 17 – 19 de grade Celsius în majoritatea regiunilor țării.

Banat

În săptămâna 11 – 18 octombrie, valorile medii se vor încadra între 12 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 5 și 7 grade Celsius. Din a doua jumătate a lunii octombrie, temperatura va începe să crească simțitor, iar maximele vor ajunge chiar și la 19 grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge până la 8 grade. În această perioadă, precipitațiile se vor încadra în media normală specifică perioadei, cu o tendință ușor deficitară la nivel local.

Crișana

În intervalul 11 – 18 octombrie, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele din a doua jumătate a lui octombrie. Maximele medii nu vor depăși 13…16 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 4 și7 grade.

În ultimele două săptămâni ale lunii Octombrie, temperaturile maxime vor ajunge la 18 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 7 și 8 grade. Regimul pluviometric va fi unul apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Transilvania

Conform meteorologilor, temperaturile medii se vor situa între 10 şi 12 grade Celsius. Începând din a doua jumătate a lunii Octombrie, vremea va începe să se încălzească, iar maximele vor ajunge la 15…17 grade Celsius.

În schimb, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Acestea se vor situa între 2 şi 5 grade Celsius. Nivelul pluviometric se va menține în jurul valorilor normale acestei luni, însă nu este exclus să plouă în prima săptămână, mai exact în perioada 11-18 octombrie.

Vremea Octombrie
Vremea Octombrie

Maramureș

În săptămâna 11 – 18 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, însă în intervalul 12-17 octombrie valorile diurne se vor încadra între 11 şi 13 grade, în timp ce valorile nocturne între 2 şi 7 grade. Începând cu data de 18 octombrie, vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade. În schimb, valorile minime nu vor depăși 5…6 grade. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Moldova

Vremea se va menține destul de rece până în a doua jumătate a lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 13 grade. Ulterior, valorile vor începe să crească, iar spre sfârșitul lunii octombrie media valorilor diurne se va situa între 16 și 18 grade. Nu este exclus ca în prima săptămână să plouă, dar slab cantitativ și pe suprafețe restrânse.

Dobrogea

Pe tot parcursul lunii octombrie, vremea se va menține rece. Temperaturile medii se vor încadra între 14 şi 16 grade. În ultima săptămână din lună, acestea vor creşte cu două grade. De asemenea, valorile nocturne se vor situa între 6 şi 10 grade. Precipitații vor apărea în prima săptămână și vor fi însemnate cantitativ.

Muntenia

Până la jumătatea lunii octombrie, vremea se va menţine extrem de rece, iar maximele se vor încadra între 12 și 14 grade Celsius. Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi treptat, iar valorile vor ajunge chiar și până la 19 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 5 şi 7 grade. În zilele de 12, 14 şi 15 octombrie vor apărea precipitații reduse cantitativ.

Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului, vremea se va menține rece. Temperaturile medii se vor încadra între 12 şi 14 grade. După data de 20 octombrie, acestea vor ajunge până la 18 grade. Nopțile vor fi destul de reci, cu valori cuprinse între 4 şi 8 grade. În această regiunile, ploile vor fi însemnate cantitativ în zilele de 14 şi 15 octombrie.

Munte

Cei care vor să dea o fugă la munte vor avea parte de o vreme extrem de rece. Temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, iar cele minime între -3 şi 0 grade. În intervalul 20-24 octombrie, valorile vor crește treptat și maximele vor ajunge pnă la 7…8 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 1…2 grade. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...