Meteo ANM: Vreme extrem de rece pentru această perioadă. Unde va ninge în România

Nicu Stan 08.10.2021, 12:41
Meteo ANM: Vreme extrem de rece pentru această perioadă. Unde va ninge în România

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de vreme extrem de rece pentru următoarele trei zile. Astfel, în unele zone din țară va ninge. În celelalte zone din țară se vor înregistra precipitații moderate cantitativ și vânt.

Prognoza meteo ANM. Urmează trei zile friguroase. Unde sunt anunțate ninsori

Adminitrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de frig pentru următoarele zile. Alerta este valabilă până luni dimineață și vizează toată România.

În acest interval, temperaturile vor fi deosebit de reci pentru perioada calendaristică în care ne aflăm.

ANM a anuntat trei zile friguroase si mohorate
ANM a anuntat trei zile friguroase si mohorate

Maxima nu trece de 17 grade Celsius

Spre exemplu, maximele de astăzi, 8 octombrie, vor varia între 9 și 17 grade Celsius. Tot astăzi și la noapte se vor înregistra ploi pe arii extinse în jumătatea de sud a țării, precum și cu totul izolat în restul teritoriului.

De asemenea, în weekend, ploile își vor face apariția în vest și sud-vest, unde se vor acumula cantități însemnate de apă, de până la 35 de litri pe metrul pătrat.

Ninsori la munte

În plus, la munte, mai ales pe crestele din Carpații Meridionali, vor predomina ninsorile, unde, pe alocuri, se va depune strat de zăpadă consistent.

De asemenea, vântul le va face probleme românilor, potrivit ANM, întucât va prezenta intensificări în toată țara, iar în masivele vestice, în sudul Banatului și pe litoral rafalele vor ajunge până la 70 de kilometri la oră. În restul zonelor montane, în regiunile sudice și sud-estice, vântul va atinge viteze de 40-60 de kilometri la oră.

Prognoza meteo pentru București

Meteorologii ANM au anunţat că urmează trei zile cu ploi, vânt şi frig în Capitală. Astfel, astăzi, în București se anunță o zi deosebit de rece, cu atmosferă mohorâtă.

De asemenea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, maxima în Capitală nu va depăși 13 grade Celsius. De asemenea, în București, vântul va continua să sufle cu viteze de 50 de kiometri la oră, iar spre seară, potrivit prognozei ANM, își vor face apariția precipitații slabe.

Care va fi temperatura minimă în București

”Vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade și minime de 5…8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie) va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40…50 km/h”, a anunţat ANM în prognoza meteo pentru București.

Urmăriți Impact.ro și pe