Alegeri parlamentare 2020. Bogdan Stanoevici, candidat la alegerile parlamentare

Iancu Andreea 06.12.2020, 18:21
Alegeri parlamentare 2020. Bogdan Stanoevici, candidat la alegerile parlamentare

În contextul pandemiei, tot mai mulți artiști se reorganizează în cariera profesională și aleg un traseu diferit. Este și cazul actorului Bogdan Stanoevici, care a ales însă de mai mult timp să se implice în politică. Alegerile parlamentare 2020 i-au oferit însă oportunitatea de a se face remarcat, actorul fiind candidat pe listele Partidului Ecologist Român.

Bogdan Stanoevici, de la actorie pe listele de la alegerile parlamentare 2020

În prezent, Bogdan Stanoevici candidează la alegerile parlamentare 2020, însă membrul Partidului Ecologist Român s-a remarcat ca actor. El a absolvit în 1982 secția de actorie a I.A.T.C I.L. Caragiale, însă în 1989 a ales să părăsească țara și să se stabilească în Franța, în urma căsătoriei. Bogdan Stanoevici și-a continuat cariera peste hotare, însă a decis să revină în țară în 2011. De atunci, actorul s-a implicat tot mai mult în politică, deși nu s-a bucurat de prea mult succes până în prezent. În perioada 5 martie – 17 decembrie 2014, Stanoevici a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta.

Ulterior, pe data de 17 ianuarie 2015, Bogdan Stanoevici a fost numit de Victor Ponta în funcția de Secretar de stat la Ministerul Culturii. Actorul s-a aflat pe acest post până la 29 decembrie 2015, potrivit agerpres.ro. De asemenea, acesta a fost numit director general interimar al Circului Globus din București în perioada 2017-2020. Pe de altă parte, Bogdan Stanoevici și-a încercat norocul la prezidențiale și recent în cadrul alegerilor locale 2020, când a candidat pentru Primăria Capitalei. Actorul a reușit să obțină doar 2.324 voturi, reprezentând 0,35% din totalul voturilor exprimate.

Actorul Bogdan Stanoevici se implică tot mai mult în politică
Actorul Bogdan Stanoevici se implică tot mai mult în politică

Declarație controversată despre Coronavirus

Dincolo de încercările eșuate de a se remarca în politică, actorul a susținut declarații controversate cu privire la noul coronavirus, care a dus la pandemia din 2020. Bogdan Stanoevici susține că virusul este unul creat în laborator, considerând că un vaccin va fi nefolositor, din cauza tulpinilor ce apar în urma mutațiilor.

Acest virus a fost creat în laborator. Nu mai există niciun fel de dubiu asupra acestei situaţii. Există brevetul înregistrat şi la Paris şi la New York. Acest virus, fiind creat în laborator, deci nefiind creat în natură, este extrem de periculos, pentru că suportă foarte multe mutaţii. Ne aflăm deja la cea de-a noua mutaţie a acestui virus. În momentul în care un virus are mai multe tulpini, cum e cazul acestui COVID-19, e evident că nu există un vaccin care să poată să acopere toate aceste mutaţii, a afirmat Bogdan Stanoevici, citat de digi24.ro.

De asemenea, actorul susținea că alegerile generale nu ar fi trebuit să aibă loc, dat fiind riscul la care se expun alegătorii.

Dacă a face alegeri devine un pericol pentru sănătatea populaţiei, este evident că nu trebuie făcute alegeri. Ne aflăm în paradoxul unui Parlament în care nu ştim cine are puterea şi cine face parte din opoziţie, pentru că, de fapt, nu există opoziţie, ci o înţelegere între cei care decid soarta românilor. Şi această înţelegere este, din păcate, împotriva românilor. Gestionarea acestei crize sanitare a fost făcută absolut într-un mod catastrofal, a remarcat Stanoevici.

Membru în cadrul Partidului Ecologist Român, Bogdan Stanoevici îi are drept colegi pe foștii social-democrați Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Cătălin Rădulescu, care candidează, de asemenea, pentru un loc în Parlament.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...