Ce vedete candidează la alegerile parlamentare pe lista PER – Partidul Ecologist Român

Mihai Roșoiu 02.12.2020, 15:09
Ce vedete candidează la alegerile parlamentare pe lista PER – Partidul Ecologist Român

În câteva zile, românii își vor alege reprezentanții în Parlament. Fiecare formațiune politică și-a pregătit listele pentru scrutinul din 6 decembrie în speranța că-i vor convinge pe alegători. Printre aspiranții la un loc în cele două Camere se numără și persoane publice, venite din lumea muzicii sau a teatrului. Ce vedete candidează la alegerile parlamentare pe lista PER – Partidul Ecologist Român aflăm la o simplă parcurgere a listelor.

E o ofertă politică surprinzătoare și neobișnuită în același timp. Vedetele s-au înghesuit pe listele „verzilor”, care speră să revină printre partidele parlamentare.

Ce vedete candidează la alegerile parlamentare pe lista PER – Partidul Ecologist Român

Ecologiștii au pregătit liste în care regăsim atât vedete ale lumii artistice, cât și politicieni excluși de alte formațiuni politice. Organizația din Mureș îi propune pe Marcel Pavel și Sanda Ladoși, care sunt situați în poziții fruntașe pentru Camera Deputaților și Senat. Marcel Pavel este în spatele lui Bogdan Stanoevici, pe listele pentru Camera Deputaților, în vreme ce Sanda Ladoși este prima la Senat.

Alte nume cunoscute înscrise în Partidul Ecologist Român sunt cele ale unor foști parlamentari social-democrați. Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu sau Cătălin Rădulescu „Mitralieră” sunt politicieni, care vor să revină în Parlamentul României cu ajutorul ecologiștilor.

Sanda Ladosi si Marcel Pavel, pe listele PER
Sanda Ladosi si Marcel Pavel, pe listele PER

Șanse mici la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020 se anunță o nouă luptă în trei. Partidele cu cele mai mari șanse de a obține locuri în cele două Camere sunt PNL, PSD și USR. Pentru restul locurilor se bat alte formațiuni politice mai mici precum Pro România, PMP sau UDMR. În aceste condiții, șansele Partidului Ecologist Român de a prinde locuri în parlament sunt destul de mici.

Partidul Ecologist Român a fost înființat pe 16 ianuarie 1990, sub conducerea lui Adrian Manolache. Acesta s-a retras din conducere la 20 aprilie 1990, cand Conferința Naționala a partidului l-a ales ca președinte pe Otto Ernest Weber. PER a participat la alegerile legislative din mai 1990, obținând 1,69% din voturi pentru Adunarea Deputaților și 1,38% din voturile pentru Senat, (8 mandate la Camera Deputatilor, unul la Senat). Cele mai multe voturi au fost obtinute în marile orașe cu un grad de poluare mai ridicat, precum Brașov (7,1% din totalul voturilor exprimate), Sibiu (6,37%), Alba Iulia (5,34%), Bacău (4,43%) sau București (2,45%).

La data de 26 noiembrie 1991, PER a participat la fondarea Convenției Democrate Române, alături de PNȚCD, PNL, PSDR, PAC, UDMR si de formațiunile civile din Forumul Democratic Antitotalitar din România (FDAR). Participând pe liste comune cu ceilalți membri ai alianței, PER a obținut, la alegerile parlamentare din 27 septembrie 1992, patru mandate pentru Camera Deputaților.

Ce vedete candidează la alegerile parlamentare pe lista PER – Partidul Ecologist Român am aflat, iar vedetele și politicienii de pe listă speră să ajungă și în 2020 în Parlamentul României.

Urmăriți Impact.ro și pe