Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Craiova

Iancu Andreea 16.09.2020, 15:58
Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Craiova

În doar câteva zile vom afla cine sunt cei care vor rămâne în fruntea administrațiilor locale pentru următorii patru ani. Astfel, candidații încearcă să îi convingă pe cetățeni să așeze ștampila de vot în dreptul numelui lor. În cadrul alegerilor locale 2020 din Craiova au intrat în cursa pentru voturi zece reprezentanți ai formațiunilor politice și un independent.

Cine sunt candidații la alegerile locale 2020 Craiova

Partidele politice au stabilit cine vor fi candidații care se luptă pentru fotoliul administrației locale din Craiova. Astfel, printre cele mai importante nume se remarcă Lia Olguța Vasilescu (PSD), Nicolae Giugea (PNL), Lucian-Bernd Săuleanu (Alianţa USR-PLUS) și Eduard-Ionuţ Ciceu (ProRomânia).

În ultimii ani, orașul Craiova a fost dominat de partidul PSD și prezența doamnei Lia Olguța Vasilescu. În anii 2000 și 2004, Olguța Vasilescu câștiga mandatul de deputat, din partea PRM, pe când îi era alături tribunului Vadim Tudor. Începând cu anul 2007 ea a trecut la PSD, iar în anul 2008 a obținut un mandat de senator. Primul post de primar al Craiovei l-a obținut în 2012. Ulterior, la alegerile locale din 2016 a câștigat un nou mandat ca primar, obținând mai bine de 60% dintre voturi. Totuși, Lia Olguța Vasilescu a renunțat la postul de primar pentru Camera Deputaților. Astfel, începând cu 2017, ea a condus Ministerul Muncii timp de aproximativ doi ani.

Din partea opoziției, candidatul PNL este Nicolae Giugea. Acesta a mai fost în funcția de prefect de Dolj, dar a activat și ca Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Totodată, Nicolae Giugea este unul dintre fondatorii PD Dolj, în prezent aflându-se la conducerea PNL Dolj, după fuziunea celor două partide.  În campania electorală de anul acesta, Nicolae Giugea vorbește despre prioritățile mandatului pe care speră să-l obțină la primăria Craiovei. El speră să fondeze un parc industrial.

Pe de altă parte, candidatul propus de Alianța USR-PLUS este Lucian-Bernd Săuleanu. Acesta a participat la alegerile anticipate din 2017, după plecarea Olguței Vasilescu și a obținut ca independent 12,98%.

Pro România mizează pe un candidat fără experiență. Astfel, din partea partidului lui Victor Ponta va candida la alegerile locale din 2020 Eduard Ciceu. Acesta speră să obțină funcția de primar la Primăria Craiova, însă nu are alte experiențe la nivel politic. Eduard Ciceu are doar 38 de ani și se află în fruntea unei firme de publicitate.

O parte dintre candidații la alegerile locale 2020 Craiova
O parte dintre candidații la alegerile locale 2020 Craiova

Lista completă a candidaților la alegerile locale din Craiova

Biroul Electoral de Circumscripție Suceava a înregistrat până la finalul depunerilor candidaturilor 10 reprezentanți ai formațiunilor politice și un independent pentru funcția de primar al municipiului Craiova.

Astfel, românii din Craiova vor avea de ales între mai mulți reprezentanți, propuși de partidele politice din România. Lupta este una intensă, mulți întrebându-se dacă anul acesta va exista cineva care să o detroneze pe Lia Olguța Vasilescu și implicit PSD de la conducerea Craiovei.

Lista candidaţilor de la alegerile locale 2020 din Craiova:

  1. Eduard-Ionuţ Ciceu (ProRomânia)
  2. Antonie Solomon (Partidul Ecologist Român)
  3. Janina Mariana-Micu (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională)
  4. Lucian-Bernd Săuleanu (Alianţa USR-PLUS)
  5. Nicolae Giugea (PNL)
  6. Anişoara Stănculescu (PMP)
  7. Lia Olguţa Vasilescu (PSD)
  8. Marin Costache (Partidul Puterii Umaniste)
  9. Marian-Daniel Păloiu (ALDE)
  10. Emil-Iulian Mladin (Partidul Alternativa Dreaptă)
  11. Adimaria Claudia Luminiţa Simoiu
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...