Victorie imensă pentru Liviu Dragnea. A câștigat procesul! Ce urmează pentru liderul PSD

Ana Anitoiu 15.09.2020, 14:30
Victorie imensă pentru Liviu Dragnea. A câștigat procesul! Ce urmează pentru liderul PSD

Liviu Dragnea se bucură de o victorie imensă! Instanța i-a dat câștig de cauză fostului lider al PSD, care, la sfârșitul lunii iunie, a primit o veste proastă, în Penitenciarul Rahova.

Ce veste proastă a primit Liviu Dragnea, la finalul lunii iunie

La finalul lunii iunie, Liviu Dragnea a fost sancționat, în urma unui interviu pe care i l-a acordat, prin Skype, fostei lui consiliere.

După acel interviu, avocata fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Flavia Teodosiu, a anunțat că Liviu Dragnea nu va mai avea drept de muncă, pe o perioadă nedeterminată.  În plus, Liviu Dragnea a rămas fără dreptul de a primi vizite ori pachete cu haine, alimente și altele.

Motivul pentru care Liviu Dragnea a primit cele două sancțiuni a fost acela că este interzis, prin lege, ca deținuții să comunice cu exteriorul altfel decât este stabilit.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci că nu a aprobat niciun interviu pentru fostul președinte al Camerei Deputaților. În schimb, i-a permis lui Liviu Dragnea să comunice online cu apropiaţii, pe Skype.

„Comunicările online au caracter confidenţial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual”, a mai transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

„Persoanelor condamnate le este interzisă comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare”, arată articolul 82 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor.

Victorie imensă pentru Liviu Dragnea. A câștigat procesul! Ce urmează pentru liderul PSD
Victorie imensă pentru Liviu Dragnea. A câștigat procesul! Ce urmează pentru liderul PSD

De ce sunt importante zilele de muncă, în penitenciarul Rahova, pentru Liviu Dragnea

Pentru Liviu Dragnea, zilele de muncă în penitenciar sunt importante. Acestea sunt considerate zile executate câştigate în urma muncii prestate. Astfel, se scad din durata pedepsei.

Prin urmare, după ce a fost sancționat, Liviu Dragnea a fost pus în imposibilitatea de a-și scurta perioada pe care trebuie să o petreacă în spatele gratiilor.

La începutul interviului pe care l-a acordat, fostul șef al PSD a spus că lucrează zilnic la garajul penitenciarului. „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparaţie. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”, a spus Liviu Dragnea, în cadrul interviului.

Victorie pentru Liviu Dragnea! Ce veste bună a primit

Liviu Dragnea a scăpat de aceste sancțiuni. Instanța i-a dat câștig de cauză fostului lider al PSD, care și-a recăpătat dreptul la muncă și dreptul de a primi vizite și pachete.

Astfel, de acum, Liviu Dragnea poate reîncepe zilele de muncă. Fostul președinte al Camerei Deputaților s-ar putea reîntoarce la garaj, unde obișnuia, după cum a spus în interviu, să facă reparații.

În plus, Liviu Dragnea poate fi vizitat de apropiați și poate primi pachete cu mâncare, medicamente și alte bunuri.

Prin urmare, se încheie calvarul de până acum, pentru Liviu Dragnea. După ce a fost sancționat, fostul președinte al Camerei Deputaților a trebuit să stea în celula sa din Penitenciarul Rahova timp de 23 de ore pe zi. Fostul lider al PSD a avut voie la o singură oră de pauză. Și-a putut petrece această pauză de recreere, în curtea Penitenciarului Rahova.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...