Războiul electoral continuă: motivul pentru care USR Plus se luptă ca în sectorul 1 să nu se distribuie măști gratuit

Alexandra Andrei 31.08.2020, 19:25
Războiul electoral continuă: motivul pentru care USR Plus se luptă ca în sectorul 1 să nu se distribuie măști gratuit

Războiul electoral pentru alegerile din 27 septembrie continuă, iar în sectorul 1 al Bucureștiului s-a dat drumul la loviturile sub centură din punctul de vedere al reproșurilor electorale. Clotilde Armand și USR PLUS s-au rezumat inițial la încercarea de a bloca cumpărarea de către conducerea PSD a sectorului a tabletelor pentru copii, iar acum au dus lucrurile și mai departe.

De ce USR nu vrea distribuirea măștilor gratuite în Sectorul 1

În acest moment, cei de la USR au făcut plângere penală și împotriva încercării de a se distribui măști de protecție gratuit în sector, atacând astfel decizia Comandamentului Municipal pentru Situații de Urgență. Motivarea opoziției este că prin aceasta se încearcă, practic, o mită electorală. „Poliția Locală a Sectorului 1 a purtat o campanie pro Dan Tudorache prin acest lucru”, este motivarea oferită de organizația USR.

 Reprezentanții USR se leagă de faptul că distribuirea măștilor gratuite s-a făcut în pungi inscripționate cu ”Primăria Sector 1” și au fost câteodată însoțite de revista ”Capitala Capitalelor”.

Acesta este a încercare a USR de a opri un proiect al Primăriei pe motivul că se face campanie pentru Dan Tudorache. Clotilde Armand, candidata acestui partid, a făcut o plângere penală la încercarea Primăriei de a cumpăra tablete pentru copiii din sector, invocând un ”tun de 16 milioane de euro” dat astfel de actualul edil.

Clotilde Armand a declanșat sarabanda plângerilor penale la adresa actualei conduceri a Primăriei
Clotilde Armand a declanșat sarabanda plângerilor penale la adresa actualei conduceri a Primăriei

Costul unei tablete va fi însă unul mult mai mic chiar decât prețul pieții, afirmă consilierii lui Dan Tudorache, care afirmă că prețul maximal pe care urmează să-l plătească Primăria pentru un astfel de obiect va reprezenta chiar o treime din ceea ce înseamnă ”prețul pieții”.

”Așa arată ultimul tun dat de PSD înainte să plece acasă. Dar eu n-am să-i las să facă asta și voi depune chiar acum o plângere la Parchet pentru această achiziție”, a transmis, miercuri, candidata USR Plus la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

Interesant este că, la Cluj, Emil Boc, primar PNL (partid aliat cu USR PLUS la București) a cumpărat deja tablete din banii Primăriei, afirmă informațiile făcute publice chiar astăzi.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe