Medicul Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei din partea PRO România? Răspunsul uimitor al lui Victor Ponta

Elena Avramescu / 28.07.2020, 17:28
Medicul Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei din partea PRO România? Răspunsul uimitor al lui Victor Ponta

Victor Ponta a fost cel care i-a făcut propunerea lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, de a candida la Primăria Capitalei. Însă răspunsul acestuia l-a luat prin surprindere pe Victor Ponta.

Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei?

Profesorul Alexandru Rafila a refuzat politicos oferta, motivând că ar fi mult mai multă nevoie de experiența sa în domeniul sănătății decât în administrația publică. Fostul premier a acceptat decizia lui Alexandru Rafila, spunând că îl înțelege pe deplin.

“Domnul Rafila mi-a spus un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles. Cu domul Rafila am discutat de multe ori, am discutat inclusiv despre un proiect politic, dar domnul Rafila mi-a spus vineri un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles” a declarat Victor Ponta.

Medicul Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei
Medicul Alexandru Rafila, candidat la Primăria Capitalei

“Ca medic cred că o să fiu foarte prins cu ceea ce am de făcut”

Medicul Alexandru Rafila consideră că nici nu ar trebuie organizate alegeri în această perioadă, grea din punct de vedere al sănătății în România, astfel că nu are cum să candideze pentru ceva cu care el este împotrivă.

“Sunt medic, nu orice medic, de orice specialitate. Sunt exact unul dintre cei responsabili de ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere cred că nu ar trebui organizate alegeri, cred că reprezintă un pericol organizarea alegerilor. Cum ar fi să fiu eu candidat pentru ceva ce eu nu cred că trebuie să se facă”.

“Ca medic cred că o să fiu foarte prins cu ceea ce am de făcut, ca să pot să întru în acest moment într-o bătălie politică” a spus Alexandru Rafila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI