Lia Olguța Vasilescu controlează până și candidații PNL în Dolj. Dezvăluirea în premieră

Stan Filon 18.08.2020, 10:59
Lia Olguța Vasilescu controlează până și candidații PNL în Dolj. Dezvăluirea în premieră

Blat politic fără precedent în județul Dolj, unde Lia Olguța Vasilescu face jocurile. Se pare că social-democrata dictează chiar și candidații PNL, potrivit unei anchete publicată în Adevărul.

Blat politic în județul Dolj, unde Lia Olguța Vasilescu dictează chiar și candidatul PNL

Chiar dacă blatul respectiv are loc într-o comună mică din județul Dolj, interesele financiare sunt foarte mari, deoarece acolo soțul Liei Olguța Vasilescu are afaceri de milioane de lei.

Ovidiu Flori, naşul cuplului Lia Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda, a încercat să candideze din partea PSD pentru funcţia de primar al comunei Işalniţa, aflată la marginea Craiovei, însă a fost blocat de o decizie a instanţei, după ce Agenția Națională de integritate l-a găsit incompatibil.

Blat politic în județul Dolj, unde Lia Olguța Vasilescu dictează chiar și candidatul PNL
Blat politic în județul Dolj, unde Lia Olguța Vasilescu dictează chiar și candidatul PNL

Soțul Liei Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, are afaceri cu candidatul PNL la primăria Ișalnița

Cu toate că acesta nu mai are voie să candideze timp de 3 ani pentru funcția de primar, Ovidiu Flori și-a depus totuși candidatura. Aceasta a fost contestată în instanță de PNL, iar liberalii au avut câștig de cauză. După ce a scăpat de cel mai aprig contracandidat, PNL a venit cu o propunere inedită pentru funcția de primar: Alin Paul Dragu, nimeni altul decât finul lui Ovidiu Flori.

„Dragu, Manda şi Flori au aceleaşi interese financiare în comună, interese legate de terenurile agricole. Alin Dragu a fost mebru PNL la mijlocul anilor 2000, apoi a trecut la PSD cu naşul Flori. Dragu e bun prieten al cuplului Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda încă dinainte să-i năşească Flori. Au afaceri împreună, inclusiv terenuri achiziţionate la Işalniţa”, susţin sursele citate de adevărul.ro.

Un semnal de alarmă legat de cârdășia PNL-PSD de la Ișalnița a fost tras și de preşedintele filalei USR Dolj, Adrian Prisnel, care susține că negocierea dintre PNL și USR pentru un candidat unic a fost doar un joc cu fum și oglinzi pentru populație.

„Situaţia de la Işalniţa, unde candidatul PNL e finul lui Ovidiu Flori (PSD), naşul Olguţei Vasilescu, arată cârdăşia PNL – PSD din Dolj. Blatul acesta este un moment de claritate în jocul cu fum şi oglinzi pe care PNL l-a jucat în negocierile cu USR şi PLUS pentru un candidat unic anti-Olguţa Vasilescu. Cu foarte puţine excepţii, decidenţii PNL Dolj au preferat să se scalde în ape mici, mocirloase şi călâi în loc să îşi asume o luptă frontală şi grea cu Olguţa Vasilescu. De ce? Pentru că şi ei sunt PSD”, a declarat preşedintele filalei USR Dolj, Adrian Prisnel, pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...