Alegeri locale 2020. Iohannis: „Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare”. Ce spune despre data procesului de votare

Rădulescu Valentin 08.07.2020, 19:25
Alegeri locale 2020. Iohannis: „Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare”. Ce spune despre data procesului de votare

Deoarece pandemia cu noul virus ne afectează din ce în ce mai mult, Klaus Iohannis a ținut să precizeze miercuri câteva aspecte despre cum vor decurge alegerile locale pentru anul 2020. Care este cea mai mare problemă?

Klaus Iohannis a explicat cum vor decurge alegerile locale pentru anul 2020!

Parlamentul a votat legea pentru stabilirea datei alegerilor locale pe data de 27 septembrie, iar de asemenea, USR și PSD vor să organizeze pe 23 august referendumul. Așadar, președintele Klaus Iohannis a mărturisit că în mare parte campaniile se vor face online sau la tv. De astfel, campaniile electorale vor fi supuse și unor reguli foarte stricte.

„Cu siguranţă, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii, mai degrabă în medii online, pe tv şi aşa mai departe.

Este o provocare şi pentru politicieni şi pentru partide, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”, a spus Klaus Iohannis.

Alegeri locale 2020. Iohannis:
Sursă Foto: Sport Pictures

”Nu votul este problema, ci campania”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că nu votul este problema, ci mai mult evenimentele care fac parte din campaniile electorale. Totodată, Iohannis a mărturisit și faptul că în septembrie pot avea loc alegerile. În legătură cu referendumul, acesta depinde de cum evoluează situația epidemiologică pe teritoriul țării noastre. Totodată, amintim că astăzi s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de până acum.

„După părerea mea, alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple – purtarea măştii, distanţa – putem să mergem să alegem autorităţile locale. Dacă se va organiza un referendum sau nu, sigur asta vom vedea în funcţie de evoluţia din Parlament. Procedural, nu evenimentul de alegere sau de votare în sine este problematic, ci campania”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe