Ungurii i s-au plâns lui Klaus Iohannis de mizeria din România. ”E dezamăgitor”

Rădulescu Valentin 07.07.2020, 17:22
Ungurii i s-au plâns lui Klaus Iohannis de mizeria din România. ”E dezamăgitor”

După scandalul cu autonomia ținutului secuiesc, ungurii se plâng acum de mizeria care ajunge la ei prin intermediul României. Așadar, președintele Ungariei s-a plâns mai multor țări în cadrul unor scrisori.

Ungurii se plâng de mizeria din România

Janos Ader, președintele Ungariei, a postat marți pe site-ul Biroului Prezidențial mai multe scrisori adresate lui Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Janos Ader s-a plâns de cantitățile uriașe de sticle de plastic și alte deșeuri care ajung în Ungaria prin intermediul râurilor Tisa și Someș. Așadar, președintele Ungariei le cere celor doi șefi de stat să apeleze la ajutorul autorităților din țară pentru a rezolva problema, a informat agenția MTI. De asemenea, în scrisorile trimise se arată faptul că deșeurile au un impact mare asupra pescuitului, truismului, faunei și a florei.

„Inundaţiile recente au adus peste graniţă deşeuri care sunt în prezent periculoase din punct de vedere epidemiologic”, se arată în scrisorile transmise și citate de spotemedia.ro.

Ungurii i s-au plâns lui Klaus Iohannis de mizeria din România. ”E dezamăgitor”
Sursă Foto: http://epochtimes-romania.com/

Ungaria a mai solicitat acest lucru, dar fără a primi un rezultat

De asemenea, Janos Ader a remarcat faptul că guvernul ungar s-a adresat țărilor străine în mai multe rânduri pentru a rezolva problema, dar din păcate totul a fost în zadar. Acesta a adăugat faptul că principala problemă o reprezintă gunoaiele aruncate în luncile inundabile ale râurilor. În Tisa s-au acumulat 2.258 de metri cubi de gunoaie de la începutul anului și până în prezent, iar în Someș au fost înlăturate 938 de metri cubi de deșeuri. Totodată, Ader a explicat că deșeurile reprezintă o amenințare de durată asupra râului, dar și faptul că o astfel de situație nu este în conformitate cu standardele europene.

„Consider dezamăgitor faptul că poluarea… nu a încetat”, a spus Janos Ader.

Urmăriți Impact.ro și pe