Ai folosit greșit răzătoarea toată viața. Ce funcție are fiecare parte. Puține gospodine au habar

Andrei Simion 01.02.2023, 16:19
Ai folosit greșit răzătoarea toată viața. Ce funcție are fiecare parte. Puține gospodine au habar

Una dintre ustensilele care nu poate lipsi în bucătărie este răzătoarea cu patru fețe, datorită versatilității sale pentru mărunțirea alimentelor, de la brânzeturi la legume. Puține gospodine cunosc în detaliu funcțiile fiecărei părți a acestui instrument care nu ușurează munca în bucătărie.

La ce se utilizează cele patru părți ale răzătoarei

Aceste răzătoare de bucătărie se caracterizează prin faptul că au patru fețe cu lame diferite, lucru foarte util atunci când se face orice preparat. În timp ce mulți oameni îl folosesc pe verticală, puteți profita la maximum de produsele dvs. pe orizontală. În acest fel, reziduurile se vor acumula mai ușor în interiorul articolului, spun bucătarii experți în gătit.

Partea fină a răzătoarei este de obicei folosită în cofetărie pentru a mărunți coji de citrice (lămâie, portocală, printre altele).

Râzătoare cu perforații grosiere este cea mai folosită latură în bucătărie și de obicei se folosește tot felul de legume, atât crude, cât și fierte (morcovi, cartofi, castraveți, printre altele). Mai este utilizată și pentru a rade brânza tare.

Răzătoarea cu dinți este folosit pentru a rade mirodenii tari precum nucile sau brânza tare. În unele ocazii, această parte a răzătoarei este folosită chiar și pentru a face piure de cartofi.

Răzătoarea folie poate fi folosită pentru a face foi mici sau fulgi. De exemplu, îl poți folosi pe castraveți, dovleci sau cartofi.

Cum se curăță corect răzătoarea

Câți bureți au ajuns să se strică după ce au trecut prin răzătoare? Mii, fără îndoială. Doar că nu este ușor să cureți o răzătoare cu lamele și găurile pline de mâncare.

Prin urmare, primul sfat este să-l spălați imediat ce ați terminat de folosit, pentru ca alimentele să nu se usuce și să fie mai greu de îndepărtat. Este la fel de simplu ca să lași apa să curgă și aproape toată mâncarea va fi curățată. Puțin detergent vă va ajuta să îndepărtați grăsimea.

Dacă mâncarea s-a uscat deja pe răzătoare, există un truc de casă pe care fiecare bunică îl știe și ne sfătuiește. Trebuie doar să dai pe lame cu pâine veche. Va elimina resturile de mâncare si apoi trebuie doar sa o speli cu apa.

Puteți folosi și o periuță de dinți veche. O puteți spăla cu ușurință în prealabil și este perfectă pentru răzătoarea cu mai multe fețe.

Urmăriți Impact.ro și pe