Adevărata miză a războiului din Ucraina, pentru Rusia. Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată în acești termeni

Badea Violeta 15.03.2023, 09:02
Adevărata miză a războiului din Ucraina, pentru Rusia. Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată în acești termeni

A trecut mai bine de un an de când viețile ucrainenilor au luat o turnură neașteptată. La 24 februarie 2022, Rusia a invadat țara condusă de Volodimir Zelenski, iar războiul este în plină desfășurare și astăzi. O pace nu se vede la orizont. Până acum s-au scris multe lucruri despre acest conflict, dar care este cu adevărat miza lui? Vladimir Putin a spus totul pe față!

Vladimir Putin a dat cărțile pe față și a recunoscut de ce a ordonat invadarea Ucrainei

Au trecut aproape 13 luni de când a început războiul în Ucraina. Numerele victimelor din ambele tabere sunt impresionante și toată lumea se întreabă de ce s-a ajuns la un asemenea conflict. Ei bine, Vladimir Putin a spus, recent, că miza războiului din Ucraina este însăși existența Rusiei ca stat.

Afirmația a fost făcută în timpul unui discurs amplu adresat muncitorilor de la o fabrică de aviație din Bureația, aflată la aproximativ 4.400 de kilometri de Moscova.

„Pentru noi, aceasta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statalității ruse, creând condiții pentru dezvoltarea viitoare a țării și a copiilor noștri”, a susținut liderul de la Kremlin.

Citește și Condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. „Imediat după aceea”!

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin a acuzat din nou Occidentul

Președintele rus a acuzat Occidentul că folosește Ucraina ca pe un instrument pentru a purta un război împotriva Rusiei și a-i provoca o „înfrângere strategică”.

Statele Unite ale Americii și aliații săi susțin că ajută Ucraina să se apere de o invazie de tip imperial care a distrus orașele ucrainene, a ucis mii de civili și a forțat milioane de oameni să își părăsească casele.

În discuţia lui cu angajații, liderul de la Kremlin a precizat că prin impunerea sancțiunilor în urma invaziei în Ucraina „inamicul” se aștepta ca fabricile din Rusia să se închidă, ca sistemul financiar să cadă, șomajul să crească, iar lumea să se revolte.

„Acest lucru nu s-a întâmplat. S-a dovedit, pentru mulți dintre noi, și cu atât mai mult pentru țările occidentale, că bazele fundamentale ale stabilității Rusiei sunt mult mai puternice decât credea cineva”, a mai spus Vladimir Putin, potrivit celor de la Reuters.

Citește și Vladimir Putin va merge în Ucraina! Anunțul de ultimă oră venit de la Moscova!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...