Condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. „Imediat după aceea”

Stan Filon 09.03.2023, 13:34
Condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. „Imediat după aceea”

Acum s-a aflat care este condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a se întâlni cu Vladimir Putin! Liderul ucrainean a vorbit despre termenii pe care Rusia trebuie să îi îndeplinească, pentru ca întâlnirea dintre el și liderul de la Moscova să aibă loc.

Condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

Dacă până acum Volodimir Zelenski condiționa începerea negocierilor de pace cu Rusia de punerea sub acuzare pentru crime de război a lui Vladimir Putin, iată că președintele ucrainean a revenit cu alte condiții. Mai exact, președintele Ucrainei a precizat că ar fi de acord să se întâlnească cu Vladimir Putin, doar după ce Rusia își va retrage trupele din Ucraina. În alte condiții, liderul ucrainean nici nu concepe să se vadă cumva cu liderul de la Kremlin.

„Nu avem nicio încredere în el. Rusia trebuie să părăsească teritoriul nostru. După aceea, vom fi bucuroși să ne raliem instrumentelor diplomatice. Pentru a face acest lucru, putem găsi orice format cu partenerii noștri, imediat după aceea”, a declarat Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru CNN.

Conditia pusa de Volodimir Zelenski pentru a se intalni cu Vladimir Putin
Conditia pusa de Volodimir Zelenski pentru a se intalni cu Vladimir Putin

Volodimir Zelenski vrea avioane de vânătoare din America

Președintele Ucrainei a vorbit din nou însă despre ajutorul venit din partea Statelor Unite. Liderul de la Kiev insistă că țara sa are acum nevoie și de avioane de vânătoare americane, pentru a apăra cerul patriei, însă recunoaște că este destul de dificil pentru SUA. I-a mulțumit președintelui Joe Biden pentru vizita de luna trecută făcută la Kiev.

„Este un semnal important pentru întreaga lume că SUA ne sprijină. Și eu apreciez că Statele Unite cred că vom învinge (…)Problema avioanelor de luptă este dificilă. Așteptăm ca această decizie să fie luată. Avem cu adevărat nevoie (de avioane) și chiar facem apel la președinte ca ei (americanii) să poată începe să antreneze piloții ucraineni, iar președintele Biden mi-a spus că se va lucra la asta… Cred că Statele Unite ne vor da posibilitatea de a ne apăra cerul”, a spus Volodimir Zelenski, care a apreciat că furnizarea de avioane occidentale este esențială pentru succesul Ucrainei în conflictul militar.

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit și despre familia sa. S-a aflat astfel că fiica sa s-a înscris la facultate, în Ucraina, iar fiul său merge la școală tot în Ucraina.

„Fiica mea s-a înscris la universitate iar fiul meu merge la școală în Ucraina. Amândoi sunt în Ucraina. Sunt la fel ca alți copii ucraineni. Trăim în sunetul sirenelor. Ne dorim victoria. Nu vrem să ne obișnuim cu războiul, dar ne-am obișnuit cu provocările. Toată lumea vrea un singur lucru – să se termine războiul”, a spus Volodimir Zelenski.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...