A pulverizat lapte pe frunzele plantelor, iar în scurt timp a observat o schimbare uriaşă. Efectele sunt uimitoare

Ana Anitoiu 02.10.2021, 19:37
A pulverizat lapte pe frunzele plantelor, iar în scurt timp a observat o schimbare uriaşă. Efectele sunt uimitoare

Laptele se numără printre cele mai populare produse alimentare din lume, însă puțini oameni știu că acesta este benefic și pentru plante. Iată ce se întâmplă dacă îl pulverizezi pe frunzele lor. Efectele sunt impresionante.

Laptele, fertilizant pentru plante

Plantele trebuie să fie udate regulat, în funcție de nevoile pe care le are. Aceasta este una dintre principalele reguli ce trebuie să fie respectate pentru ca ele să fie sănătoase și frumoase. Însă, uneori, este nevoie și de îngrășământ. Laptele poate fi folosit ca un compost natural.

Udarea plantelor cu un amestec de apă și lapte le asigură acestora un aport de minerale suplimentare, mai ales calciu și potasiu. Soluția se pregătește din 10 sau 20% cantitate de lapte și 90 sau 80% cantitate de apă. Atenție! Amestecul se folosește de cel mult una sau două dăți pe lună.

A pulverizat lapte pe plante, iar in scurt timp a observat o schimbare uriasa. Efectul este uimitor
Lapte

Laptele acționează drept fungicid pentru plante

De asemenea, laptele poate fi folosit drept un fungicid natural pentru plante. Pentru acest scop, se pregătește o soluție din 10 părți de apă la o parte de lapte. Se toarnă soluția rezultată într-un recipient cu pulverizator și se folosește atât pe frunzele plantelor, pe tulpini, cât și pe fructe, dacă au.

Apoi, se lasă soluția cu lapte și apă să acționeze timp de cel puțin 24 de ore înainte de a se uda normal plantele. Pentru cele mai bune rezultate se aplică lunar.

În cazul în care plantele au fost deja atacate de fungi, poate fi încercat un tratament cu o soluție ce se pregătește cu lapte și bicarbonat de sodiu. Se procedează în felul următor: Se amestecă într-un recipient cu pulverizator un sfert de litru de lapte și un litru de apă. Apoi, Se adaugă 20 de grame de bicarbonat de sodiu.

Se agită soluția energic până când se dizolvă bicarbonatul de sodiu. După aceea, se aplică pe toată planta, insistând pe zonele pe care fungii le-au afectat cel mai tare. Se repetă tot săptămânal, până când plantele își revin complet.

Laptele contribuie la combaterea dăunătorilor plantelor

Dincolo de proprietățile antifungice, laptele are și proprietăți antibacteriene și poate contribui la combaterea dăunătorilor plantelor, printre care se numără afidele, muștele albe sau acarienii. Pentru acest rezultat, se prepară și se folosește soluția cu lapte la fel ca pentru acțiunea împotriva fungilor.

În timp, murdăria ce se acumulează pe frunze poate obstrucționa porii acestora, îngreunând respirația plantei. Astfel, este foarte important ca frunzele să fie curățate frecvent. Deși acest lucru se poate face și doar cu apă, laptele le va da o strălucire aparte. Veci AICI când devine laptele toxic pentru organism!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...