Trucuri geniale cu bicarbonat de sodiu în bucătărie. Ce se întâmplă dacă îl pui în lapte fiert? Este secretul gospodinelor

Andreea Bisinicu 07.11.2020, 12:09
Trucuri geniale cu bicarbonat de sodiu în bucătărie. Ce se întâmplă dacă îl pui în lapte fiert? Este secretul gospodinelor

Trucuri geniale cu bicarbonat de sodiu în bucătărie. Ce se întâmplă dacă îl pui în lapte fiert? Este secretul gospodinelor. După ce vei citi asta, îți garantăm că vei face și tu la fel.

Trucuri geniale cu bicarbonat de sodiu în bucătărie. Ce se întâmplă dacă-l pui în lapte fiert

Bicarbonatul de sodiu este un fel de Mesia al gospodăriiilor. E bun la toate. Fie că vorbim despre gătit, curățat suprafețe sau trucuri cosmetice, nu există multe lucruri pe care bicarbonatul de sodiu nu le poate face.

Tu știi ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în lapte fiert? Ei bine, se pare că bicarbonatul de sodiu dizolvat în lapte este un remediu extraordinar pentru tuse.

Chiar medicii ne recomandă să dizolvăm o linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte fiert și apoi să-l bem. Este de preferat să îl bem pe timpul nopții, pentru a scăpa de tusea enervantă și nu mai mult de trei zile consecutive.

Atenție, persoanele pentru care nu este indicat să folosească bicarbonatul de sodiu pentru uz intern sunt:

  • femeile însărcinate
  • femeile care alăptează
  • copiii mai mici de cinci ani
  • persoanele care suferă de hipertensiune
  • persoanele care au un regim alimentar fără sare
O lingurita de bicarbonat de sodiu in paharul de lapte fiert te va scapa rapid de tuse
O lingurita de bicarbonat de sodiu in paharul de lapte fiert te va scapa rapid de tuse

Trucuri geniale cu bicarbonat de sodiu în bucătărie. Ce se întâmplă dacă-l pui atunci când călești ceapa

Daca te-ai apucat de vreo rețetă complicată de mancare, dar ai puțin timp la dispozitie, am găsit soluția potrivită pentru tine! Poți grăbi pașii de executare a acesteia prin câteva trucuri utile.

Majoritatea retetelor au la baza ceapă călită, caramelizată sau prăjită, corect? Ei bine, cu cât cantitatea de ceapă este mai mare, cu atât durează mai mult prepararea ei. Soluția e simplă și la îndemâna oricui, dacă nu ai timp sau răbdare să aștepți minute în șir, spun cei de la retete.acasa.ro

Tot ce trebuie să faci este să adaugi un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la jumatatea de kilogram de ceapă. Astfel, vei grăbi procesul de prăjire și caramelizare a cepei, iar gustul va fi unul delicios.

Cum funcționează? Simplu. Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei și, astfel, accelerează procesul de gătire a legumei.

Ce se intampla daca pui bicarbonat de sodiu peste cartofii la cuptor
Ce se intampla daca pui bicarbonat de sodiu peste cartofii la cuptor

Trucuri geniale cu bicarbonat de sodiu în bucătărie. Ce se întâmplă dacă îl pui în cartofi

Cine nu iubește cartofii?! Fie ei prăjiți, fierți, piure sau la cuptor, cartofii pot deveni o garnitură perfectă, lângă o bucată de carne sau alături de alte legume. Unde mai pui că sunt atât de savuroși încât pot fi serviți ca atare, lângă o salată.

Însă până să ajungă să fie devorați din farfurie, cartofii trebuie preparați folosind un ingredient neașteptat. Iar acesta este bicarbonatul de sodiu.

Deși se cunosc beneficiile sale în bucătărie, la pregătirea aluatului de prăjituri sau plăcinte, puțini s-ar fi gândit să îl folosească în cazul cartofilor. Se pare, însă, că ar trebui să începeți să adăugați bicarbonatul de sodiu la rețeta de cartofi copți.

Bicarbonatul de sodiu ajută cartofii să se păstreze cu o crustă crocantă, fie că urmează să fie prăjiți sau copți. Află în rândurile ce urmează, care este modul în care poți utiliza bicarbonatul de sodiu în rețeta de cartofi la cuptor.

Urmăriți Impact.ro și pe