Mama lui Cristi Borcea a ajuns printre cele mai bogate femei din România, deși n-a terminat nici liceul. Detalii în premieră

Iancu Andreea 04.08.2020, 17:18

Cristi Borcea este un bărbat influent, care se bucură de afaceri numeroase. Totuși, acest lucru a transformat-o și pe mama lui într-o femeie bogată. În ciuda faptului că doamna nu are alte studii în afara liceului, mama lui Cristian Borcea poate fi considerată una dintre cele mai bogate femei din România.

Elena Borcea, milionară în euro, deși a absolvit doar liceul

Cristian Borcea a trebuit să dea dovadă de fler atunci când a primit condamnarea de 6,8 ani de închisoare în Dosarul Transferurilor. Astfel, bărbatul, care avea încă de atunci numeroase afaceri, a decis să găsească soluții pentru ca ele să funcționeze. O bună parte dintre bunurile sale au fost trecute pe numele celor trei soții: Mihaela, Alina și Valentina. De asemenea, lor le-a împărțit saloanele de nunți și ștrandurile.

Pe de altă parte, afacerile importante ale lui Borcea au ajuns pe numele mamei sale. Astfel, mai bine de jumătate dintre ele sunt pe numele doamnei Elena. În ciuda faptului că femeia a absolvit doar liceul, este în prezent posesoarea unor afaceri de peste 300 de milioane de euro.

Elena Borcea are 70 de ani, însă poate fi considerată una dintre cele mai bogate românce. Femeia se are pe numele său o companie specializată pe comerțul cu combustibil, dar și o firmă de construcții. Aceasta din urmă va ridica cele 14 blocuri turn din zona Lacul Tei. Totuși, mama lui Cristi Borcea nu își exercită propriu zis funcția de administrator, ci are persoane desemnate. Bineînțeles, Cristi Borcea se asigură că lucrurile funcționează.

Soțiile lui Borcea dețin și ele afaceri
Soțiile lui Borcea dețin și ele afaceri

Deși mama e milionară, familia lui Borcea trăiește modest

Despre familia lui Cristi Borcea sunt foarte puține lucruri cunoscute. Iar asta pentru că fostul finanțator alege să fie discret în privința lor. Se pare că Borcea are două surori mai mici, una dintre ele locuind în Germania. Totuși, Cristi este foarte apropiat de părinți, mai ales că aceștia au fost implicați în afacerile bărbatului.

În timp ce mama sa este administrator al multor firme deținute de Borcea, tatăl său are grijă de ștranduri. Deși are 74 de ani și o sănătate șubredă, bărbatul contribuie la averea fiului său. A trecut prin momente grele, suferind trei operații pe cord, dar eliberarea lui Cristi l-a readus la viață.

Cristi e sufletul meu. Nu mă interesează ce spune lumea, dar Cristi își îngrijește toți copiii. Când vine din permisie, îi cheamă pe toți la el și are grijă de ei ca de niște prinți, le dă tot ce au nevoie. Ca tată e jos pălăria, mărturisea Stere Borcea anul trecut.

Deși fiul lor este un bărbat bogat, părinții lui Cristi Borcea trăiesc modest, într-o casă din comuna Pantelimon.

Cristi le-a spus de nenumărate ori că le poate ridica o vilă, ori le poate cumpăra alta într-o zonă mai frumoasă. Au spus mereu că nu pleacă din căsuța lor, din liniștea lor. Că ceea ce au le ajunge binemersi, nu au nevoie de mai mult. Sunt oameni simpli, modești, familiști, au declarat vecini ai familiei Borcea pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...