Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Primele imagini și declarații din fața penitenciarului: ‘Abuzuri și umilință’

Ioana Bucur 15.07.2021, 17:33

După aproape doi ani și jumătate în spatele gratiilor, fostul lider al social-democraților este un om liber. Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Primele cuvinte rostite în fața jurnaliștilor i-au luat pe toți prin surprindere. Imagini și declarații din fața penitenciarului.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Fostul lider PSD a fost așteptat de jurnaliști, iubita sa, Irina, și un grup de susținători.

Imediat după ce a pășit în afara penitenciarului, Dragnea a fost înconjurat de jurnaliști, însă fostul politician avea o singură curiozitate: „Unde este Irina?”, a întrebat el. Abia după ce a primit un răspuns clar a acceptat să stea de vorbă cu reporterii care se înghesuiau să îi smulgă primele declarații, după doi ani și jumătate de detenție.

„A fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă. Cea mai mare partea a populaţiei a înţeles de ce a trebuit să ajung aici. Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat”, a afirmat el.

Liviu Dragnea nu a avut cuvinte de laudă pentru foștii săi colegi de partid, susținând că PSD a ajuns să fie condus de lași. El a mai precizat că își va câștiga existența lucrând la firma fiului său. Liviu Dragnea nu are interdicţii suplimentare faţă de cele stabilite la condamnarea sa, respectiv acelea de a fi ales şi de a ocupa funcţii publice, inclusv pe cea din care a comis faptele pentru care a fost condamnat, de preşedinte al CJ Teleorman.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare
Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Foto: INQUAM

„Este amanetat viitorul României cu asemenea datorii. Eu mă consider deţinut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi se s-a cerut insistent să îmi recunosc vinovăţia, ceea ce eu nu am acceptat.

Din păcate. nu există opozitie. PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au rezistat la presiuni”, a continuat fostul lider PSD.

Despre întoarcerea în politică: „Dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine”

Cât despre o eventuală întoarcere pe scena politică, Dragnea a spus că o va face doar dacă „mai am cu cine și mai am pentru cine”. Întrebat cum a găsit PSD, Dragnea a spus: „Praf. Un partid fără personalitate”.

Fostul lider al Partidului Social Democrat își susține în continuare nevinovăția, declarând că dosarul său este o rușine.

„Dar DNA ce a înţeles? Să îi ancheteze pe cei care jefuiesc ţara. Discutăm de un jaf generalizat. Asta trebuie să facă DNA”, consideră Dragnea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...