Noutăţi în cazul crimei din Oneşti. Ce vor acum familiile celor doi muncitori de la soţii Moroșan

Ioana Bucur 17.05.2021, 21:43

Odată cu finalul audierilor, au ieșit la lumină noutăți în cazul crimelor din Onești. Dosarul este la un pas de trimiterea în judecată. Ce vor acum familiile celor doi muncitori de la soții Moroșan.

Noutăţi în cazul crimei din Oneşti

Audierile părților civile din dosarul Onești au ajuns la final, după ce, luni, a dat declarații și fratele celui de-al doilea muncitor ucis cu sânge rece în apartamentul lui Gheorghe Moroșan. Dosarul se apropie de trimiterea în judecată a celor doi soți, procurorul de caz mai având nevoie doar de raportul complet de necropsie al celor două victime. Avocatul Adrian Cuculis a transmis că ambele familii vor cere plata unor daune morale.

„Final de audieri pentru părţile civile din dosarul Oneşti. Astăzi, a fost audiat şi fratele celui de-al doilea muncitor ucis în apartamentul lui Moroșan. Dosarul se apropie de trimiterea în judecată a celor doi soţi Moroşan, procurorul mai aşteaptă doar raportul complet de necropsie. În cazul ambelor familii, acestea solicita plată de daune morale”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Noutăţi în cazul crimei din Oneşti
Silviu Istoan și Dan Patatu, victimele ucise în apartamentul lui Gheorghe Morosan

Angajatorul celor doi muncitori, găsit vinovat

Cu doar câteva zile în urmă, avocatul anunța că angajatorul celor doi muncitori uciși în apartamentul lui Gheorghe Moroșan din Onești, Chimcomplex, a fost găsit vinovat de Inspectratul Teritorial de Muncă (ITM), în raportul căruia se arată că victimele au suferit un „accident de muncă”. Compania a fost amendată și obligată să refacă procedurile de securitate în muncă. Dispoziția dată de către angajator celor doi muncitori, de a se deplasa în apartamentul în care a avut loc tragedia, a fost verbală, deci nu a existat niciun document. Astfel, Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă.

După apariția în spațiul public a informațiilor cu privire la raportul ITM, Chimcomplex a transmis un drept la replică:

„Compania a aflat de noul raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău (ITM) din media şi l-a putut analiza de abia după amiază, după ce l-a solicitat expres de la instituţie. Compania a primit un alt raport ITM pe 16 martie în care nu se constatase abateri şi nu a fost dată nicio sancţiune. În toate menţiunile din raportul ITM prezentat astăzi se fac referiri la acţiuni de siguranţă şi securitatea în muncă fără conexiune la ceea ce a condus la decesul angajaţilor săi. Amenda de 8000 de lei face referire printre altele la instruirea insuficientă a angajaţilor pentru utilizarea unui rotopercutor şi a unui polizor. De aceea compania nu îşi însuşeşte concluziile lui şi va depune toate eforturile pentru a demonstra caracterul legal şi transparent al relaţiilor de muncă şi va combate orice speculaţie menită să destabilizeze reputaţia acesteia. Considerăm că atât compania cât şi reprezentanţii acesteia, au acţionat în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare. Informaţiile care au apărut în presă deturnează atenţia publică de la gravitatea faptelor comise de criminal. La fel ca şi până acum compania rămâne deschisă să răspundă la solicitările de clarificare, deoarece îşi doreşte dreptate pentru pierderea vieţilor angajaţilor săi”, a transmis Chimcomplex.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...