Răsturnare de situație în cazul crimelor de la Onești. Cum ar putea obține familiile victimelor despăgubiri uriașe

Iancu Andreea 08.04.2021, 10:51

Un nou detaliu, apărut în cazul crimelor de la Onești, duce la o adevărată răsturnare de situație, care ar duce la despăgubiri pentru familiile îndurerate. Conform unui document oficial, familiile victimelor ar putea primi bani în urma decesului rudelor lor. Avocatul Adrian Cuculis explică situația în care se găseau victimele.

Familiile victimelor din cazul crimelor de la Onești ar putea obține despăgubiri în urma unui document oficial

Cazul celor doi muncitori din Onești, care ar fi fost uciși cu sânge rece de către Gheorghe Moroșan, ar putea intra pe un făgaș favorabil. Familiile victimelor ar putea beneficia de despăgubiri după apariția unui document important. Judecătorii ar putea ține cont de circulara emisă de către Chimcomplex, societatea care ăi avea drept angajați pe cei doi bărbați, și care arată că activitatea pe care aceștia o desfășurau în apartamentul unde au fost sechestrați nu era acoperită de o bază legală. Un proces civil împotriva companiei le-ar putea aduce familiilor victimelor din cazul crimelor de la Onești despăgubiri substanțiale. Avocatul Adrian Cuculis a explicat care era situația legală a celor doi muncitori.

Un document emis la 01.04.2021 de către Chimcomplex, societatea unde erau angajați cei doi muncitori omorâți la Onești, arată faptul că nu existau proceduri și norme de detașare a lucrătorilor în afara combinatului. Mai mult de atât, contractele de muncă ale celor doi arătau foarte clar că actvitatea lor se va desfașura în combinat și atât. În urma acestor documente obținute de către noi, care nu fac nimic altceva decât să confirme faptul că muncitorii se aflau în acel apartament însă fără o bază legală, se analizează oportunitatea chemării în judecată civilă a Chimcomplex în vederea obținerii de daune pentru familiile celor omorâți în apartamentul lui Moroșan, a dezvăluit avocatul Cuculis.

Circulara emisă de către Chimcomplex
Circulara emisă de către Chimcomplex

Crimele din Onești au șocat România. Cum au fost uciși cei doi muncitori

În urmă cu aproximativ o lună de zile, pensionarul Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, pătrundea într-un imobil, pe care îl deținuse în urmă cu 10 ani, dar pe care îl pierduse în urma unei decizii judecătorești. Supărat din pricina acestui fapt, el a decis să îi ia ostateci pe cei doi muncitori, pe care i-a găsit în apartament, în timp ce renovau. Criminalul din Onești a sunat apoi la Poliție și a solicitat 300 de mii de euro în schimbul vieții celor doi bărbați.

Misiunea polițiștilor ajunși la fața locului a fost să încerce să îl calmeze pe bărbat și să îl determine să îi elibereze pe muncitori. Însă, la câteva ore de la primele discuții cu oamenii legii, bărbatul i-a înjughiat mortal pe muncitorii de 38 și respectiv 55 de ani. Din păcate, polițiștii au descins în apartament prea târziu, reușind doar să îl împuște în zona picioarelor pe Moroșan.

Primul apel care a sosit la dispecerat la 112 a fost la ora 11:47 de către un bărbat care a sesizat că are o problemă din cauza unui litigiu, ameninţând că o să folosească un cuţit. Apelul a fost transferat de către STS la poliţie, însă la momentul preluării apelului acesta s-a întrerupt. Cu toate acestea, operatoarea de la poliţie a transferat apelul către colegii din teren. În urma informaţiilor primite, primul echipaj ajuns la faţa locului la 11:52, respectiv la cinci minute după sesizare.

La ora 11:55, în urma raportării efectuate de poliţiştii de la faţa locului s-a dispus constituirea unei grupe operative, formată din 17 poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, Serviciului de Ordine Publică, un negociator, precum şi o echipa de intervenţie din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Bacău. Totodată, la faţa locului s-a deplasat şi adjunctul şefului Poliţiei municipiului Oneşti, precum şi alţi poliţişti din cadrul acestei structuri. Au fost informaţi şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, care au ajuns la faţa locului, spunea comisarul şef de poliţie Gheorghe Cristian, director adjunct al Direcţiei Investigaţii Criminale.

Ce se întâmplă cu Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești, acum
Ce se întâmplă cu Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești, acum

Care este starea de sănătate a criminalului din Onești

Gheorghe Moroșan a fost rănit de către polițiștii din Onești în urma descinderii acestora în apartamentul unde pensionarul îi sechestrase pe cei doi muncitori. Astfel, bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale și a ajuns de urgență la spital. Moroșan a fost internat în spitalul din Bacău, unde a suferit o intervenție chirurgicală, însă în prezent starea sa de sănătate este una bună. Doctorii chiar au declarat că bărbatul a fost cooperant și nu a mai acuzat dureri.

Între timp, pe numele lui Gheorghe Moroșan a fost deschis un dosar de cercetare penală sub acuzația de omor calificat. Astfel, criminalul din Onești, cercetat pentru uciderea a doi muncitori, a fost externat din Spitalul Județean de Urgență Bacău în urmă cu câteva săptămâni și a fost transferat într-o celulă separată, în detenție, alături de soția sa.

El a fost transferat la unitatea noastră la începutul lunii martie și a fost internat pe secția chirurgie. Inițial a stat câteva zile pe ATI după ce a suferit o intervenție chirurgicală, iar după ce și-a revenit a fost transferat pe secție într-o rezervă, au transmis în urmă cu câteva săptămâni reprezentanții spitalului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...