Sentință finală în cazul uciderii celor doi muncitori într-un apartament din Onești. Cine a fost găsit vinovat

Aurora Popa 10.05.2021, 10:01
Sentință finală în cazul uciderii celor doi muncitori într-un apartament din Onești. Cine a fost găsit vinovat

Sentință finală în cazul uciderii celor doi muncitori într-un apartament din Onești. Chimcomplex, angajatorul celor doi muncitori uciși în apartamentul din Onești, județul Bacău a fost  găsit vinovat de Inspectoratul Teritorial de Muncă. În raport se arată clar că muncitorii au suferit un „accident de muncă”.

Sentință finală în cazul uciderii celor doi muncitori într-un apartament din Onești

De asemenea, Inspectoratul Teritorial  de Muncă a amendat angajatorul  și l-a obligat să refacă procedurile de securitate în muncă. Dispoziția dată de către angajator celor doi muncitori, de a se deplasa în apartamentul în care a avul loc tragedia, a fost verbală, deci nu a existat niciun document.

Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă. Familiile celor două victime analizează varianta plângerilor penale împotriva firmei de care aparțineau soții lor și a răspunderii civile, în fapt plata daunelor, cu privire la accidentul de muncă.

Dubla crimă a avut loc în luna martie anul acesta. Cei doi muncitori de 36 și respectiv 52 de ani, care renovau un apartament în Onești, au fost uciși de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore. Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă și a fost sesizat Parchetul pentru neglijență în serviciu.

Sentinta finala in cazul uciderii celor doi muncitori intr-un apartament din Onesti
Muncitori intr-un apartament din Onesti

Pentru că medicii care l-au tratat și operat după ce a fost împușcat de forțele speciale și-au dat acordul, asasinul celor doi muncitori pe care i-a ținut ostatici și apoi i-a măcelărit, a fost trasferat, în condiții de maximă securitate, în arest.

În spatele gestului extrem la care a recurs bărbatul stau 17 ani de procese cu statul român pentru obținerea apartamentului unde s-a produs crima. Mai exact, soția individului a fost gestionară la Chimcomplex Borzești. În anul 2002, femeia a fost acuzată de conducere că a furat peste 7 tone de bare de titan, robineți etc.

Deși susține că nu i-a fost dovedită vinovăția, femeii i s-a imputat suma de 8,3 miliarde de lei, fiind somată că îi va fi vandut apartamentul, fiind singurul bun de valoare. După mai multe procese, un executor însoțit de jandarmi și juristul complexului a evacuat familia din apartament. Evacuarea s-ar fi produs abuziv, într-un moment în care se afla un proces pe rol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI