5 rețete de post pe care le prepari rapid. Ingredientele pe care le ai la îndemână în casă și le poți folosi

Daria Petrescu 03.08.2020, 20:20
5 rețete de post pe care le prepari rapid. Ingredientele pe care le ai la îndemână în casă și le poți folosi

Cele mai multe preparate de post se gătesc în perioada de dinainte de sărbătorile pascale sau de Crăciun. Însă, cei care sunt vegetarieni pot găti de post, cu doar câteva ingrediente, care se găsesc în bucătăria oricui. De la pătrunjel, usturoi sau roșii, la fasole verde, făină și zahăr. Iată cinci rețete de post pe care să le prepare rapid cu aceste ingrediente.

Humus de casă

Ingrediente pentru gătit humus de casă

4 căţei de usturoi

pătrunjel

500 g năut

sucul stors de la 2 lămâi

100 ml ulei

2 linguri pastă de susan

Mod de preparare

Pentru o rețetă reușită, năutul se pune în apă rece, cu o seară înainte de preparare. A două zi puneți năutul la fiert, iar după ce ați făcut asta, mixați boabele. Adăugați susan, iar apoi sucul de la lămâie și uleiul, mixând în continuare. Puneți și usturoiul pisat. După toate astea așezați compoziția pe farfurie, puneți puțin ulei de măsline și serviți cu pătrunjel.

Fasole verde la tigaie

Ingrediente:

6 căței de usturoi tocați

3-4 cepe medii

sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

600 g fasole verde

5 roșii

Mod de preparare:

Pentru început, tăiați fasolea verde în bucăţi de 2-3 cm şi opăriți un pic în apă cu sare. Puneți apoi fasolea sub apă rece și lăsați la scurs, Căliți ceapa într-o tigaie până când devine transparentă. Adăugați în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Lăsați 5 minute pe foc, până se sting roşiile. Puneți verdeaţa şi usturoiul și lăsați să fiarbă  în continuare. O puteți servi fierbinte.

Clătite de post

Ingrediente

200 g făină

3 linguri zahăr (brun, de preferat)

praf de copt, o linguriță

1 lingură ulei

esență de vanilie

lapte de soia, aproximativ 375 ml

Mod de preparare

Clătite de post
Clătite de post

Pentru clătitele de post, modul de preparare este unul simplu, la fel ca și în cazul clătitelor obișnuite. Amestecați toate ingredientele într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Lăsați uleiul să se încingă, apoi turnați aluatul și faceți rând pe rând clătitele. Din această compoziție vă ies aproximativ 15 clătite. Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Varză de post călită

Ingrediente

1 varză albă medie

1-2 ardei grași;

2 cepe albe medii;

1-2 roșii medii;

3 linguri de sos de roșii;

ulei, sare, piper

Mod de preparare

La început, tocați ardeii și ceapa, căliți în ulei într-un vas mare, iar când s-au înmuiat, adăugați sare, piper și adaugă roșia tăiată cubulețe. Spălați și tocați varza solzișori nu foarte mărunți.

De altfel, acesta este secretul unei reșete perfecte. La câteva minute după ce ai călit varza, adaugă și pasta de tomate.  Varza se lasă la călit la foc mic, amestecând din 10 în 10 minute. Este foarte important  ca varza să fie acoperită cu un capac. Așa evitați ca aceasta să se ardă. La final, adăugați cimbru  sau dafin, pentru un gust desăvârșit.

Supă de găluște

Ingrediente:

2 morcovi

2 cepe

păstârnac

țelină

pentru găluște aveți nevoie de  patru linguri de făină, 4 linguri de griș, o lingură amidon și o ceapă tocată mărunt. Vă mai trebuie sare, boia, piper și o legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina se toacă mărunt. Se pune sarea, piperul și boiaua. Toate acestea se lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă și lăsați-o la fiert timp de 15 minute.

Pentru prepararea găluștelor amestecă făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot,  cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. După ce s-a format această pasta, puneți compoziția cu lingurița în oală, la fiert. După ce au fiert 10 minute, opriți focul și supa este gata, după ce ați pus de-asupra puțin pătrunjel.

Urmăriți Impact.ro și pe