Zina Dumitrescu ar fi împlinit 87 de ani. Mariana Moculescu face dezvăluiri șoc despre nașa ei: ”Era cineva în casă care o ținea strict sub control” FOTO EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 21.06.2023, 19:41

Zina Dumitrescu ar fi împlinit 87 de ani. Mariana Moculescu face dezvăluiri, exclusiv pentru Impact.ro, despre regretata ”Mama Zina”, nașa ei de cununie, pe care o considera o femeie cu un șarm unic, expertă în rezolvarea problemelor amoroase ale fotomodelelor. Am aflat, cu acest prilej, și cum au decurs ultimele lor discuții telefonice.

Ce au vorbit, ultima oară, la telefon: ”A refuzat vehement subiectul!”

Mariana Moculescu își amintește cu nostalgie de Zina Dumitrescu, ”Mama modei românești”, care s-a stins din viață în urmă cu patru ani.
Fosta soție a lui Horia Moculescu ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Impact.ro, și ce discuții au purtat, ultima oară, la telefon:

”I-am vorbit despre mântuire și despre descoperirea spirituală, în care putem fi salvați de la moartea veșnică. A refuzat vehement subiectul. În altă zi, mi-a spus că are probleme și că nu poate sta la telefon. Era cineva în casa ei care o ținea strict sub control. Zina a fost singura persoană din jurul meu care a prezis nașterea unei fetițe. Toți ceilalți, inclusiv ginecologul și Ioana Radu, cântăreața, m-au mințit, amăgindu-mă că voi naște un băiețel. Eu am ales-o pe Zina să ne fie nașă. Zina venea la noi în vizită sau la petreceri și se simțea extraordinar. Era o femeie frumoasă, îi plăceau anturajul select, mâncarea aleasă și băuturile fine. Avea un șarm unic”.

Zina Dumitrescu voia să o facă fotomodel pe Mariana Moculescu. Cum a reacționat Horia Moculescu

Mariana Moculescu, fostă prezentatoare de știri, la Antena 1, avea toate șansele să devină un fotomodel de succes. Însă Horia Moculescu, fostul ei soț, s-a opus vehement, ba chiar o vreme a ținut-o departe pe Mariana de insistențele Zinei Dumitrescu:

”La un Revelion, pe vremea când nu eram căsătoriți, îmi amintesc că Zina m-a zărit și, ca o leoaică, a sărit și i-a spus lui Horia: „Dă-mi-o! Vreau să fac din ea model!”. Horia a tresărit și m-a dus departe de ea, refuzând să mă mai arate ei în noaptea aceea. Zina era o mare profesionistă”.

”Zina a rezolvat multe drame din iubire ale frumoaselor ei manechine”

Mariana, care ne-a oferit și fotografii cu Zina, de la petrecerile din casa lor, mai susține că ea își îndrăgea enorm fiul, pe Cătălin Negreanu, și că era o femeie preocupată de binele celor din jur:

”Pe fiu, ea îl făcuse manechin, era mândră de băiatul ei. Îl iubea. Povestea despre toate rezultatele lui cu mult drag. Nu mai știu însă nimic despre el, n-am mai păstrat legătura. Zina a fost „focusată” pe munca ei și, în plus, a rezolvat multe drame din iubire ale frumoaselor ei manechine, care o sunau noaptea plângând la telefon. Îmi zicea că manechinele ei s-au căsătorit în străinătate, că o duc bine și că, la pensie, nu-i va ajunge timpul să viziteze atâtea fete ajunseră foarte bine. Pe mine și pe Horia ne-a cununat în Biserica Krețulescu, apoi am petrecut în salonul de vânătoare, din Palatul Elisabeta”.

Troiță de 100 de kilograme, în memoria Zinei Dumitrescu

Zina Dumitrescu a încetat din viață, la vârsta de 82 de ani, pe 28 martie 2019, la azilul din Ghermănești, Snagov.
Ion Cassian, patronul azilului unde Zina a locuit în ultima parte a vieții, a amplasat, în memoria ei, o troiță. Aici se roagă adesea pentru celebra creatoare de modă, care îi devenise și prietenă de suflet:

”În grădina azilului, am amplasat, în memoria dânsei, o troiță cu numele ei, o statuie-înger, care cântărește în jur de 100 de kilograme. Îi aprindem zilnic câte o lumânare și tot aici ne rugăm pentru sufletul ei, pentru că nu avem unde”, ne declara Ion Cassian, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...