Zeci de copii suspecți de COVID așteaptă și câte 10 ore un consult la spitalul Grigore Alexandrescu: „Am scăpat de restricții”

Ana Anitoiu 29.03.2022, 15:40

Zeci de copii suspecți de COVID-19 așteaptă și câte 10 ore un consult la spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu din București. Unii dintre părinți au criticat autoritățile pentru că au ridicat obligativitatea purtării măștilor de protecție în școli și au precizat că le este tot timpul teamă că li s-ar putea infecta copiii.

Zeci de copii suspecți de COVID-19, câte 10 ore de așteptare la un consult

Portalul oficial Ro Vaccinare a publicat un mesaj pe Facebook alături de o imagine din camera de gardă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București. În mesaj a precizat că minorii trebuie să aștepte în medie câte 8 – 10 ore pentru un consult de urgență.

„Am scăpat de restricții. Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme (tuse, febră, frisoane). Oare ce sa fie?  P.S. Se așteaptă, în medie, 8 – 10 ore pentru un consult de urgență la pediatrie! (mesaj publicat duminică seară în grupul PROVaccinare, n.r.).

Da, numărul copiilor internați în spital din cauza COVID-19 a crescut. Vă rugăm: respectați măsurile de protecție, purtați masca și mergeți la vaccinare!”, arată mesajul publicat de Ro Vaccinare, care ulterior a precizat că „101 din 100” reprezintă „o exagerare intenționată pentru a sublinia că situația este departe de normalitate”.

Zeci de copii suspecti de COVID asteapta si cate 10 ore un consult la spitalul Grigore Alexandrescu
Unii parinti, nemultumiti de ridicarea obligativitatii purtarii mastilor de protectie. Foto: unsplash.com

Cozile de la camera de gardă, confirmate în comentarii

Acest mesaj a generat numeroase comentarii. Multe persoane au confirmat că s-au format cozi la camera de gardă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București. Unul dintre internauți a precizat că aceeași situație era și săptămâna trecută.

„Confirm și eu! Am fost săptămâna trecută și am plecat pentru că timpul de așteptare era de 7 ore! Trebuie mărită capacitatea și numărul de doctori, pentru că e un stres psihic să stai cu copilul bolnav acolo atâtea ore!” și „Am stat 3 ore pentru mult mai puțină lume decât se vede în fotografie. E jale, ar trebui să meargă lumea doar când este cu adevărat urgență. În rest să tratăm în cabinete la medici pe cât posibil”, au fost două comentarii.

Părinții critică ridicarea obligativității purtării măștilor de protecție

Printre comentarii se numără și cele ale unor părinți care au criticat ridicarea obligativității purtării măștilor de protecție în spații închise, precum în școli. Unii dintre ei au precizat că le este întotdeauna teamă că li s-ar putea infecta copiii în timpul orelor petrecute în instituțiile de învățământ. Alte persoane au susținut că n-ar fi vorba despre cazuri de COVID-19, ci despre cazuri de gripă.

„Asta se întâmplă când elimini restricția măștilor în spații inchise, din păcate cred că ne vom confrunta și cu mai multe cazuri” și „E vina voastră că ați scos obligativitatea măștilor din școli! Degeaba îmi trimit copilul la școală cu masca dacă e singura care o poartă.

Normal că o dă jos, se simte prost. Zilnic stau ca pe ace și sper să scape cu bine pentru că văd că mulți trec prin viroze foarte urate. Mulțumiri miniștrilor și spor la Marea relaxare… În spitale, observ”, au fost alte două comentarii.

Încă de când a anunțat relaxarea tuturor restricțiilor în România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le-a recomandat românilor să poarte în continuare măștile de protecție în spațiile aglomerate, printre care și școli sau mijloace de transport în comun.

Într-un alt mesaj publicat pe Facebook, Ro Vaccinare a precizat că în prezent, în toată țara, sunt internate cu COVID-19: 2.847 persoane, în secții, dintre care 216 sunt copii; 400 de persoane la ATI, dintre care doi sunt copii.

Ro Vaccinare a mai transmis că cei care au simptome ce ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2, precum tuse, febră, oboseală, dureri de cap, pierderea gusstului și a mirosului; sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a cere testarea. În plus, a precizat că cei cu simptome severe trebuie să sune la 112, precum și că vaccinarea anti-COVID-19 rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...