Andrei Baciu a făcut anunțul. Vaccinarea anti-COVID se va face preponderent în cabinetele medicilor de familie

Mihnea Tălău 10.03.2022, 13:50
Andrei Baciu a făcut anunțul. Vaccinarea anti-COVID se va face preponderent în cabinetele medicilor de familie

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, secretarul se stat Andrei Baciu, a anunțat că misiunea  CNCAV se încheie, iar vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.

Vaccinarea anti COVID-19 trece la cabinetele medicilor de familie

„Împreună cu colega mea, secretar de stat Adriana Pistol, am avut azi o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.

În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români. I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie”, a scris pe pagina sa de Facebook, Andrei Baciu.

Cati romani au fost vaccinati pana in prezent

Datele privind vaccinare vor fi preluate din 14 martie de către INSP

Datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal, începând din 14 martie, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Secretarul de stat Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată la începutul lunii martie în Monitorul Oficial.

El a declarat, la acea dată, că a preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea cu obiectivul definit de a asigura transferul activităţii de vaccinare anti-COVID de la tip „campanie” către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie.

Medicul colonel Valeriu Gheorghiță a condus CNCAV de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, la finalul anului 2020, până la începutul lunii martie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...