Vremea a luat-o razna în Europa! Săptămâna trecută erau 30 de grade, iar acum a nins

Stan Filon 29.08.2023, 14:17
Vremea a luat-o razna în Europa! Săptămâna trecută erau 30 de grade, iar acum a nins

Vremea a luat-o razna! Într-o localitate din Italia a nins, după ce cu o zi înainte se înregistrau nu mai puțin de 30 de grade Celsius. Oamenii au trecut rapid de la nopți tropicale, la zile cu zăpadă.

Vremea a luat-o razna în Europa

Vremea pare că s-a dat peste cap în Italia, unde un val de vreme rea a lovit în localitatea Piemont. Regiunea a fost puternic afectată de ploi torențiale și ninsori, care au afectat atât infrastructura, cât și activitățile zilnice. În Sestriere, situat între Valea Susa superioară și Val Chisone, la o altitudine de peste 2.000 de metri, camerele web au arătat un peisaj de iarnă, scrie meteogiornale.it.

Vremea s-a schimbat brusc în localitate. Ninsorile au venit la doar după câteva zile după ce s-au înregistrat temperaturi de 30 de grade. Localnicii din Sestriere s-au trezit de dimineață cu un strat de cinci centimetri de zăpadă, conform presei locale. Citește și Avertizarea meteo a fost extinsă. Vremea a luat-o razna, cât mai țin ploile și vijeliile

Ploi torențiale și mașini blocate sub nămeți

În alte localități, precum Camparient, Varallo Sesia, Brandizzo și Villanova Solero, s-au înregistrat ploi torențiale. Recordul de precipitații a fost înregistrat la Sabbia, în zona Vercelli. La Colle dell’Agnello, în zona Cuneo, a fost necesară intervenția pompierilor și a carabinierilor pentru a elibera vehiculele blocate în zăpadă. Toți ocupanții au fost coborâți la vale fără probleme.

Vremea rea a provocat închiderea a numeroase drumuri în Alpii Cuneo, inclusiv a unora care reprezintă legături importante cu Franța, cum ar fi RD900, din cauza alunecărilor de teren. Citește și Schimbările climatice impun noi legi: „Îmi nenorocești solul României. Ți se pare normal să spui că nu ai cu ce să irigi? Trece râul pe lângă tine”

În plus, unele zone au rămas fără electricitate și apă potabilă, cum ar fi municipalitățile Tagliolo Monferrato și Villanova Monferrato, unde s-au înregistrat defecțiuni ale instalațiilor.

În ceea ce privește transportul public, întârzieri și anulări au afectat linia feroviară Torino-Genoa via Arquata, cauzate de o furtună în Liguria, care a dus la defecțiuni ale sistemelor automate de spațiere. Trei trenuri au fost oprite în stațiile Arquata și Serravalle.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...