Vladimir Putin, avertisment în privința sancțiunilor împotriva Rusiei impuse de Occident. „Seamănă cu o declarație de război”

Ana Anitoiu 05.03.2022, 18:24
Vladimir Putin, avertisment în privința sancțiunilor împotriva Rusiei impuse de Occident. „Seamănă cu o declarație de război”

Vladimir Putin a dat un avertisment în privința sancțiunilor împotriva Rusiei ce au fost impuse de Occident, după ce el a declanșat un război în Ucraina. Președintele rus a spus că acestea seamănă cu o declarație de război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că lumea este prea mare pentru ca țara lui să poată fi izolată de Statele Unite ale Americii și de Europa.

Vladimir Putin, despre sancțiunile impuse de Occident

Preşedintele Federaţiei Ruse s-a referit la sancțiunile ce au fost impuse de Occident împotriva Rusiei pentru a-i afecta economia, în urma declanșării războiului în Ucraina. Vladimir Putin a spus că acestea seamănă cu o declarație de război.

„Lumea este mult prea mare ca America și Europa să izoleze o țară, și încă una atât de mare ca Rusia. În lumea asta sunt mult mai multe state”, a spus anterior purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a adăugat că Rusia va riposta la sancțiunile primite, dar fără să ofere vreun detaliu cu privire la modalitatea în care va face acest lucru. Însă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că în cazul în care Statele Unite ale Americii vor impune sancțiuni în privința exporturilor rusești de energie, va fi afectată întreaga piață energetică.

Vladimir Putin, avertisment in privinta sanctiunilor impotriva Rusiei impuse de Occident
Vladimir Putin

„Nu am luat unele sancțini în domeniul energetic, dar acestea sunt pe masă. Europenii sunt foarte îngrijorați cu privire la creșterea prețului la gaze ce a crescut cu peste 57% în ultimul an.

Sancționarea sectorului energetic va avea un impact asupra Rusiei, dar vor exista și consecințe în Europa. Avem pași suplimentari pe care îi putem lua, dar trebuie să analizăm mai mulți factori”, a spus recent purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Vladimir Putin, despre impunerea legii marțiale în Rusia

În contextul în care au apărut zvonuri conform cărora ar urma să impună legea marțială în Rusia, Vladimir Putin a spus că nu intenționează să facă acest lucru. Liderul rus a vorbit într-o întâlnire cu însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, ce a fost transmisă de televiziunea publică.

Vladimir Putin a explicat că legea marțială este impusă în caz de agresiune, mai ales în regiunile în care au loc lupte. Însă, în Rusia nu există o astfel de situație și speră că nici nu va interveni.

Cu aceeași ocazie, președintele Federației Ruse a repetat că vrea ca Ucraina să fie demilitarizată și să adopte un statut neutru. Liderul rus a spus din nou că vrea să scape această țară de nazism. El a adăugat că „operațiunea militară specială” decurge conform planului și că armata rusă îşi va îndeplini obiectivele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...