Vlad Voiculescu, despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor: “I-am sunat personal”. Cine e vinovat pentru situaţie

Ioana Bucur 11.04.2021, 19:54
Vlad Voiculescu, despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor: “I-am sunat personal”. Cine e vinovat pentru situaţie

Ce spune Vlad Voiculescu despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foișor. Ministrul Sănătății declară că i-a sunat pe toți cei scoși din unitatea medicală, vineri noapte. Cine este de vină, de fapt, pentru situația scandaloasă?

Vlad Voiculescu, despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor

Ministrul Sănătății și-a programat, duminică după-amiază, o conferință de presă, ce a început, din coincidență sau nu, în același timp cu cea susținută de Florin Cîțu. În timp ce premierul răspundea întrebărilor legate de demiterea lui Voiculescu, ministrul explica ce a făcut, în ultimele 48 de ore, arătând cu degetul spre cei pe care el îi vede responsabili pentru dezastrul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor.

„Am vorbit cu toți acești pacienți externați care sunt acasă și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor pacienților care au fost transferați de la Spitalul Foișor în alte spitale din București şi din țară. Împreună cu colegi din Ministerul Sănătății i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat personal în cursul zilei de ieri și de astăzi”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul a ținut să dezvăluie faptul că a fost impresionat de empatia pacienților evacuați de la Spitalul Foișor, care „și-au declarat solidaritatea cu cei care se luptă acum pentru propria viață”, amintindu-și despre solidaritatea arătată de români la debutul pandemiei.

„Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul Foișor pacienții care au nevoie acută de Terapie Intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor. Am fost de asemenea impresionat de empatia și solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. Mi-a amintit de începutul acestei pandemii și de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă. Toate acele donații, toate acele gesturi mărunte ale unor oameni și ale unor companii de solidaritate. Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politică”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, lansează acuzații dure la adresa PNL
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Cine e vinovat pentru situaţie: „Ce s-a schimbat este scena politică”

Românii nu s-au schimbat, scena politică, da, a spus Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății a declarat că prin situația de la Spitalul Foișor s-a încercat câștigarea de capital politic.

„Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

În timp ce Vlad Voiculescu vorbea despre solidaritatea și empatia pacienților evacuați de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu răspundea întrebărilor legate de demiterea ministrului Sănătății.

„Vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în acest subiect – remanierea sau o decizie despre un ministru din acest Cabinet o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI