Cîțu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foişor. „Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”

Ioana Bucur 11.04.2021, 18:12
Cîțu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foişor. „Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”

Primele declarații date de premierul Florin Cîțu despre demiterea lui Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foișor.

Cîțu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu

Haosul în care se îneacă sistemul medical românesc în ultimul an s-a materializat, vineri noapte, în operațiunea de evacuare „în regim de urgență” a zecilor de pacienți internați la Spitalul Foișor, după ce s-a decis ca această unitate să ofere îngrijiri medicale pacienților confirmați cu SARS-CoV-2. În timp ce autoritățile aruncă vina dintr-o parte în alta, oamenii au început să ceară, atât în mediul online, cât și în stradă, demisiile celor responsabili. Duminică, în timpul unei conferințe de presă, jurnaliștii prezenți l-au întrebat pe Florin Cîțu despre demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

Întrebat cum comentează faptul că mai multe voci din interiorul PNL au cerut ca Voiculescu să fie înlocuit, Cîțu a adăugat că, în opinia sa, remanierea sau orice altă decizie luată cu privire la un ministru din Guvern este luată doar de premier, precizând că aceste chestiuni „nu se discută, ele se vor anunța”.

„Vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în acest subiect – remanierea sau o decizie despre un ministru din acest Cabinet o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu.

Cîțu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu
Pacient evacuat din Spitalu Foișor. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ce spune Vlad Voiculescu despre evacuarea cu scandal de la Spitalul Foișor

Vlad Voiculescu susține că nu poartă vina pentru situația scandaloasă de la Foișor, explicând că spitalul nu este sub autoritatea Ministerului Sănătății ci a Primăriei Capitalei.

„Spitalul Foișor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătății, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe românește, Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

Liberalul Ben Oni Ardelean a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că are de gând să îi ceară premierului demiterea lui Vlad Voiculescu pe care îl consideră direct răspunzător de trauma suferită de pacienții care erau internați în Spitalul Foișor din București. Ardelean a adăugat că prin schimbarea acestuia „vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România”.

„Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depăşit de situaţie, iar astfel vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România. Ministerul Sănătăţii are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent”, a mai spus vicepreședintele PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...