Vinete greceşti, un preparat de neratat la început de toamnă. Te vei îndrăgosti de reţeta asta

Iancu Andreea 11.09.2021, 19:18
Vinete greceşti, un preparat de neratat la început de toamnă. Te vei îndrăgosti de reţeta asta

Poate că anul acesta nu ai avut ocazia de a călătorii în Grecia pentru o vacanță perfectă, însă unele preparate culinare pot aduce mai aproape savoarea altor meleaguri. În locul unui concediu pe malul Mării Egee, te poți bucura de o călătorie culinară, printre preparatele etalon ale statului elen. Dintre acestea se remarcă și vinetele grecești, un preparat ce poate deveni preferatul tău și al întregii familii. Cu siguranță vei descoperi că rețeta de vinete grecești este una extrem de simplă, dar și foarte gustoasă.

Cum să pregătești vinete grecești, un preparat delicios pentru debutul toamnei

Vinetele sunt unele dintre legumele vedetă ale toamnei și nu numai. Acestea sunt preferate de mulți, mai cu seamă coapte, sub formă de salată, alături de o roșie proaspăt culeasă din grădină și o pâine fierbinte, din cuptor. Cu toate că ne-am obișnuit să le folosim doar în varianta de salată de vinete, legumele sunt savuroase și în alte combinații. De asemenea, acestea sunt extrem de nutritive și oferă o mulțime de beneficii pentru organism. O rețetă care pune în valoare calitățile acestor legume este preparatul propus de greci. Dacă nu ai gustat până acum o porție de vinete grecești, poți încerca să o pregătești chiar tu, în confortul propriei bucătării. Acesta este extrem de realizat, necesită câteva ingrediente și se prepară în doar câțiva pași simpli.

Cum prepari rețeta de vinete grecești
Rețetă de vinete grecești

Ingrediente

  • 1/2 kg de roșii
  • 3 vinete
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 lingurițe făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel tăiat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se spală bine și apoi se taie în bucățele potrivite, mai mari sau mai mici, în funcție de preferințe. Apoi, ele vor fi opărite în apă fiartă cu sare, timp de câteva minute. După această procedură, vinetele se scurg bine și se trec prin făină. Ulterior, ele se pun la prăjit în ulei încins. După ce s-au rumenit, se scot bucățile de vinete pe o hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.

Separat, se opăresc roșiile, pe care ulterior le decojim și le tăiem în bucățele mai mici. Se călește usturoiul într-o lingură de ulei pentru ca apoi să adăugăm roșiile, zahărul și pătrunjelul. Amestecul obținut se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc pentru încă 4-5 minute. Cât timp roșiile se află pe foc, așezăm bucățile de vinete într-un vas, care va merge la cuptor. Peste ele vom turna sosul și vom da totul la cuptor pentru 25-30 de minute. Preparatul este delicios atât cald cât și rece, fiind ideal pentru zilele călduroase cât și pentru toamnă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...