Vești proaste pentru pensionari! Acuzații grave despre pensiile calculate greșit. Cine pierde bani

Mihai Roșoiu 12.11.2020, 12:04
Vești proaste pentru pensionari! Acuzații grave despre pensiile calculate greșit. Cine pierde bani

Se anunță o perioadă nefastă pentru pensionari. O serie de informații uluitoare au apărut în spațiul public și vin să tensioneze și mai mult situația economică din România. Vești proaste pentru pensionari. Acuzații grave despre pensiile calculate greșit au fost lansate de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a făcut mai multe precizări apocaliptice despre pensiile românilor.

Vești proaste pentru pensionari. Acuzații grave ale Gabrielei Firea despre pensii calculate greșit

Gabriela Firea s-a dezlănțuit la adresa actualului Guvern pe care-l acuză de înșelăciune și de minciună la adresa pensionarilor. Totul a pornit de la afirmațiile membrilor Executivului despre majorarea sumelor pentru cei ajunși în sistemul de pensii. Potrivit acestora, pensiile românilor ar fi crescut cu un procent mai mare decât cele ale cetățenilor din Germania.

O postare a fostei primărițe pune pe jar o anumită categorie de pensionari:

„ Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate! A început să se laude că a mărit pensiile în România mai mult decât în Germania!

Domnilor de la PNL, dacă tot ați adus vorba de Germania, v-ați uitat cât alocă germanii din PIB pentru pensii? 11,8% din PIB! Adică fix nivelul la care ar fi ajuns cheltuielile în PIB cu pensiile din România în 2022, dacă voi, cei de la PNL, nu ați fi încălcat legea și nu ați fi tăiat majorările pentru pensionari!

Dar dacă tot vă comparați cu Germania, spuneți și cât e pensia medie acolo. Vă spun eu: 1.609 euro, înainte de majorare! Mai comparați cu România care are a doua cea mai mică pensie medie din UE, de doar 322 de euro?”, a scris Firea.

Vesti proaste pentru pensionari
Vesti proaste pentru pensionari

Pesedista mai afirmă că această creștere de care vorbesc guvernanții mint atunci când vorbesc despre procente:

„ dacă puneți și inflația de -0,4% în Germania, față de 2,1% în România (unde avem creșteri mult mai mari pe coșul de subzistență al pensionarilor) veți constata că cei 14% din România valorează mai puțin decât cei 3,8% din Germania!”, a mai spus fostul edil al Capitalei.

Acuzații grave despre pensiile calculate greșit. Cine ar putea pierde bani

Gabriela Firea a continuat să îi pună la zid pe rivalii politici de la PNL. Dezvăluirile ex-primarului general a postat o serie de vești proaste pentru pensionari. Acuzațiile sunt grave despre pensii calculate greșit:

„ Și când susțineți că ar fi fost „o nebunie” creșterea de 40% prevăzută în Legea pensiilor, amintiți-vă cum le promiteați pensionarilor în campania de la prezidențiale că veți crește pensiile așa cum e prevăzut în lege!

Că și acum, tot în campanie suntem! Cu ce îi mai mințiți? Că nu le majorați TVA-ul? Că nu faceţi acord cu FMI? Cine vă mai crede?

Ați găsit bani pentru a tăia taxe de miliarde pentru bănci și pentru marile corporații din asigurări și energie, dar pentru pensionari repetați într-una că „nu sunt bani!”. Era datoria voastră să găsiți bani, să creșteți veniturile, că voi guvernați! În mai 2020, 40% dintre pensionarii din România trăiau cu pensii mai mici de 1.000 de lei/lună, iar diferența până la două treimi aveau până în 1.500 lei. Vi se pare suficientă creșterea cu 14%?

Voi, parlamentarii PNL, ați fi dispuși să trăiți cu 1.000 de lei +14% pe lună? Iar când mai ieșiți cu obrazul gros să spuneți că „nu e sustenabil” să dați pensii decente pentru pensionari, gândiți-vă ce le transmiteți tinerilor care se gândesc să plece la muncă în străinătate!”, a concluzionat Gabriela Firea.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe