Veste cruntă pentru acești pensionari. Statul îi lasă acum fără bani. În ce condiții rămân fără pensie

Stan Filon / 21.10.2020, 13:15
Veste cruntă pentru acești pensionari. Statul îi lasă acum fără bani. În ce condiții rămân fără pensie

Pensionarii care provin din armată și miliție, care au fost dovediți a fi făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, rămân fără pensia militară! Un proiect de lege a fost adoptate de comisia pentru Apărare din Camera Deputaților.

Milițienii care au făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist rămân fără pensia militară

Deputaţii din comisiile pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi pentru Muncă au adoptat un raport comun la proiectul de lege care are ca obiect de reglementare completarea art.71 din Legea nr.223/2015, în scopul încetării acordării pensiei militare celor care au făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, care au săvârşit infracţiuni contra umanităţii şi au fost condamnaţi printr-o sentinţă definitivă, scrie Agerpres.

Proiectul amendat prevede: ”(1) Nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, pensionarii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condiţiile legii. (2) În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, instanţele judecătoreşti au obligaţia să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidenţele căreia se află pensionarul condamnat informaţii de natură să conducă la încetarea pensiei. Vechimea în serviciu recunoscută pentru stabilirea pensiilor, în cazul persoanelor prevăzute la alin.(1), constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii”.

Militienii care au facut parte din aparatul represiv al regimului comunist ramân fara pensia militara
Militienii care au facut parte din aparatul represiv al regimului comunist ramân fara pensia militara

Aceștia trebuie să fie dovediți printr-o sentință judecătorească

Raportul a fost adoptat cu unanimitate de voturi luni, în şedinţă online, de către deputaţii din Comisia pentru muncă şi pe 7 octombrie de Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor.

Proiectul, care a fost adoptat de Senat în urmă cu un an (21.10.2019), se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor din această săptămână – cameră decizională în acest caz.

Pentru a putea deveni lege, proiectul trebuie votat și în Camera Deputaților. apoi trebuie trimis la președintele României pentru a fi promulgat. După publicarea sa în Monitorul Oficial, legea va putea să producă efecte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI