Cresc pensiile în 2021. Violeta Alexandru, anunțul care bucură milioane de pensionari. Acum e sigur

Stan Filon 09.11.2020, 10:29
Cresc pensiile în 2021. Violeta Alexandru, anunțul care bucură milioane de pensionari. Acum e sigur

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu vești nesperat de bune pentru pensionari! Reprezentantul Guvernului a spus că pensiile vor crește și în anul 2021, însă procentul care se vor majora veniturile pensionarilor depinde de încasările la buget.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că pensiile vor fi majorate în 2021

Mai mult, Ministrul Muncii a anunțat că pensiile vor crește în următorii ani, așadar nu doar în anul 2021. Ministrul Muncii a explicat că urmează să fie făcută o evaluare a încasărilor la buget, în funcţie de care Guvernul va decide cu cât vor creşte pensiile în anul următor.

”Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”, a susținut Violeta Alexandru, în direct la România TV. Violeta Alexandru nu a putut preciza cu ce procent vor creşte pensiile deoarece nu este în măsură să spună care este situaţia încasărilor la buget.

Ministrul Muncii anunta noi majorari de pensii
Ministrul Muncii anunta noi majorari de pensii

”Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate”

”În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor.

Ne preocupă acest subiect. Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate, având în vedere confirmarea pe care tocmai am făcut-o prin creşterea de 14 la sută din acest an în care situaţia economică a fost bine cunoscută”, a punctat Violeta Alexandru.

Ministrul nu a ratat ocazia pentru a ataca PSD, care a majorat pensiile doar pe hârtie. ”Faptul că PNL a mărit în acest an arată că cei care sunt serioşi sunt liberalii. PSD a făcut o mărire în lege a pensiilor, dar în realitate nu a pus-o în practică, când situaţie economică a României era incomparabilă cu cea de astăzi”.

”Nu te joci cu pensiile oamenilor. Toţi vedem ce se întâmplă în economia României. Lucrurile dau semne de îmbunătăţire. Dacă mă uit în REVISAL la numărul angajaţilor activi, văd o revenire şi nu poate decât să-mi dea o mare speranţă şi cumva o răsplată pentru toată această muncă din acest an.

Sunt cu peste 7.000 de angajaţi activi mai mulţi în octombrie faţă de septembrie. Este o rază de speranţă şi o încurajare (…) Sigur că trebuie să facem eforturi în continuare. Nu vă spun asta ca o scuză. Poate este realmente cel mai greu an pe care un Guvern l-a avut de gestionat şi ne străduim să ţinem lucrurile în echilibru şi, în acelaţi timp, să facem măriri de bun simţ şi justificate faţă de nevoile oamenilor”, a mai explicat ministrul Muncii.