Vești bune despre aderarea României la Schengen. Rareș Bogdan a făcut anunțul, promisiunea Suediei

Ana Anitoiu 17.01.2023, 20:05

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a dat vești bune despre aderarea României la spațiul Schengen, după ce aceasta a fost blocată de Austria. Oficialul a transmis ce promisiune a făcut Suedia.

Rareș Bogdan, despre promisiunea Suediei referitoare la aderarea României la Schengen

Rareș Bogdan a scris, marți, pe pagina sa de Facebook, că prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, a anunțat în Parlamentul European că înţelege dezamăgirea României şi pe cea a Bulgariei în urma blocării aderării lor la spațiul Schengen și că această dezamăgire este justificată.

Europarlamentarul PNL a adăugat că premierul Suediei a spus că doreşte să pună pe Ordinea de Zi în Consiliu extinderea spațiului Schengen, pe preşedinţia suedeză.

„Acum câteva minute, în Parlamentul European. Ulf Kristersson, premierul Suediei: Înţelegem dezamăgirile României şi Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit să spun că dorim să punem pe Ordinea de Zi in Consiliu extinderea spatiului Schengen, pe preşedinţia noastră”, a scris Rareş Bogdan.

Romania primeste o mana de ajutor pentru aderarea la Schengen
Vești bune despre aderarea României la Schengen

Eugen Tomac, despre intenția Suediei

De asemenea, liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a făcut cunoscută intenția Suediei, exprimată de premierul suedez în plenul Parlamentului European.

„Chiar acum, în plenul Parlamentului european, Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spaţiului Schengen. Știu că asta aşteaptă România şi Bulgaria.

Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a transmis el.

Recent, comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn, membru al Partidului Popular Austriac (OVP), a spus că se așteaptă ca Austria să renunțe „în timp util” la veto-ul împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, într-o încercare a Vienei de a-și repara imaginea.

Totuși, în ciuda faptului că s-a declarat nemulțumit de faptul că România și Bulgaria nu au intrat în spațiul Schengen, Johannes Hahn a reiterat problema migranților, spunând că afluxul de solicitanți de azil pe care l-a înregistrat Austria, de aproximativ 80.000 de persoane, este un motiv de îngrijorare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...