Veste nouă despre Liviu Dragnea! Ce s-a întâmplat cu cererea sa de revizuire a condamnării. Judecătorii au dat verdictul final

Andreea Bisinicu 12.01.2021, 18:43
Veste nouă despre Liviu Dragnea! Ce s-a întâmplat cu cererea sa de revizuire a condamnării. Judecătorii au dat verdictul final

Ce s-a întâmplat cu cererea lui Liviu Dragnea de revizuire a condamnării. Veste nouă despre fostul lider al Partidului Social Democrat. Ce s-a întâmplat cu cererea sa de revizuire a condamnării. Judecătorii au dat verdictul final. Iată care a fost concluzia magistraților.

Ce s-a întâmplat cu cererea lui Liviu Dragnea de revizuire a condamnării

Anul nou a venit cu vești proaste pentru Liviu Dragnea. Se pare că fostul președinte al Partidului Social Democrat va rămâne în închisoare. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins, marți, 12 ianuarie 2021, cererea de revizuire a condamnării de trei ani și jumătate pe care fostul lider PSD trebuie să o ispășească în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. În noiembrie 2020, Liviu Dragnea a depus acțiunea în condiţiile în care Instanţa supremă i-a respins anterior alte căi extraordinare de atac împotriva condamnării. Deși nu a fost prezent fizic în sala de judecată, marți, 14 ianuarie, Dragnea a fost audiat de judecători prin videoconferință.

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Secţia Penală pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei. La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa, sigur, că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am solicitat să fie suspendată executarea, în măsura în care instanţa va decide admiterea în principiu a cererii de revizuire (…) Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, este în arest în baza unei decizii penale pronunţată de un complet care, aşa cum am văzut, nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile”, a declarat avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, la finalul procesului.

Liviu Dragnea mai primeste inca o lovitura la inceputul anului 2021
Liviu Dragnea mai primeste inca o lovitura la inceputul anului 2021

Iubita lui Liviu Dragnea, chemată în instanță

Liviu Dragnea nu este singurul care are lucruri neterminate cu legea. Irina Tănase a fost citată de DNA pe 29 decembrie 2020. Se pare că iubita fostului lider PSD a fost chemată pentru a da declarații în postură de martor în cazul Tel Drum.

La ieșirea din sediul DNA, partenera de viață a politicianului a specificat jurnaliștilor de la Antena 3, pe un ton cât se poate de ironic, faptul că nu a declarat nimic, motivul fiind că pe vremea aceea avea fragedă vârstă de numai opt ani. Irina Tănase a continuat cu înțepăturile, afirmând că procurorul a citat-o doar ca să se cunoască.

„Este o răzbunare a sistemului. Am fost citată în calitate de martor în dosarul Tel Drum. Nu ştiu ce a vrut să afle de la mine, nu am dat declaraţii, cred că a vrut dânsa să ne cunoaştem. Există un articol în Codul de procedură penală care îmi permite să nu dau declaraţii. Acolo e vorba de fapte de când aveam eu 8 ani”, a spus Irina Tănase, marţi 29 decembrie 2020, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Urmăriți Impact.ro și pe