Liviu Dragnea, internat în spital cu Covid. De unde s-ar fi infectat

Cristian Cojocaru 13.12.2020, 19:55
Liviu Dragnea, internat în spital cu Covid. De unde s-ar fi infectat

Liviu Dragnea a fost internat în spital pentru că a fost infectat cu Covid, iar starea acestuia este stabilă. În momentul de față, fostul președinte al PSD își execută pedeapsa în Penitenciarul Rahova. Autoritățile au făcut declarații în acest sens.

Liviu Dragnea a fost infectat cu Covid

Fostul șef PSD, Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova unde își execută pedeapsa de 3 ani și 6 luni. Acesta a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus, iar starea lui este una stabilă, fiind asimptomatic. Două persoane din cadrul penitenciarului au fost infectate, iar una dintre ele este Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD a fost transferat pe o secție a Spitalului Penitenciar Jilava, acolo unde sunt tratați deținuții infectați cu Covid-19 și primește îngrijiri medicale.

„Două persoane custodiate de Penitenciarul București-Rahova au fost confirmate pozitiv SARS-CoV-2 și s-a dispus transferarea acestora la Penitenciarul-Spital București-Jilava”, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarilor (ANP).

Cea de-a doua persoană infectată cu același virus este colegul său de celulă. Se pare că acesta ar fi cel care i-a și dat virusul, conform  observatornews.ro. Acesta este în afara oricărui pericol, iar după ce va fi complet vindecat, urmează a fi transferat înapoi în Penitenciarul Rahova unde va continua să-și ispășească pedeapsa în dosarul de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Liviu Dragnea a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman
Liviu Dragnea a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman

Pedeapsa lui Liviu Dragnea

Reamintim că Liviu Dragnea a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în data de 27 mai 2019. Acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare. În calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman în perioada 2000 – 2012, fostul lider PSD i-a determinat pe cei din conducerea Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze și totodată să le mențină în funcție pe două membre ale PSD.

Este vorba despre Adriana Botorogeanu în vârstă de 51 de ani și Anisa-Niculina Stoica de 46 de ani. În toți anii în care acestea au fost angajate în cadrul instituției, nu au fost nici măcar o zi pe la birou, în condițiile în care contractul de muncă era valabil. Prejudiciul adus statului a fost de 108.612, care reprezentau salariile celor două, neîncasate într-un mod ilegal.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționati!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai, potrivit dw.com.

Urmăriți Impact.ro și pe