Veste mare pentru șoferii din România. Drumul care nu se mai închide acum, e anunțul momentului

Stan Filon 20.10.2021, 18:21
Veste mare pentru șoferii din România. Drumul care nu se mai închide acum, e anunțul momentului

Vin vești bune pentru românii care doreau să meargă pe Transfăgărășan, dar nu au apucat anul acesta. Autoritățile au decis să nu oprească circulația rutieră pe data de 20 octombrie, așa cum se făcea până acum, deoarece condițiile meteorologice permit călătoriile pe cea mai spectaculoasă șosea din România.

Veste mare pentru șoferii din România care vor să circule pe Transfăgărășan

Decizia de amânare a închiderii traficului rutier pe Transfăgărășan a fost luată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a consultat prognoza meteo și a constatat că vremea va permite în perioada următoarea călătoriile pe cea mai înaltă șosea din România.

”Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulației pe Transfăgărășan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan, începând cu data de 20 octombrie.

Veste mare pentru soferii din Romania care vor sa circule pe Transfagarasan
Veste mare pentru soferii din Romania care vor sa circule pe Transfagarasan

Se amână închiderea celei mai spectaculoase șosele din România

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C și DN 67C în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Precizăm că în perioada de iarnă, când condițiile meteorologice nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, aceasta este interzisă  pe DN 7C – “Transfăgărășan” între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Comisia întrunită pentru analiza viabilității circulației pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

Menționăm că măsura închiderii circulației rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, precizează comunicatul CNAIR.