Veste mare pentru Romanița Iovan. S-a întâmplat după ani de chin

Elena Avramescu 17.08.2020, 14:22
Veste mare pentru Romanița Iovan. S-a întâmplat după ani de chin

Atât Romanița Iovan, cât și fratele ei, au primit răspunsul mult așteptat cu privire la războiul dus cu autoritățile fiscale. Cei doi erau acuzați de falimentarea unei societăți comerciale iar procesul a durat vreme de câțiva ani.

Veste mare pentru Romanița Iovan

Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel București au respins apelul formulat de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti în procesul cu Romanița Iovan și fratele acesteia, hotărârea fiind definitivă. Prin urmare, cei doi au câștigat lupta. Fiscul atacase decizia Tribunalului, care a hotărât, la finele anului trecut, următoarele:

„Respinge cererea de atragere a răspunderii personale patrimoniale formulată de reclamanta Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti în reprezentarea Administraţiei Sector 1 a Finanţelor Publice în contradictoriu cu pârâţii C. Alexandru şi Iovan Romaniţa Claudia ca neîntemeiată”. Prin urmare, Romanița Iovan a scăpat definitiv de problemele cu Fiscul.

Veste mare pentru Romanița Iovan
Veste mare pentru Romanița Iovan

S-a întâmplat după ani de chin

Se pare că Fiscul a cerut tragerea la răspundere a celor doi în calitate de administratori ai unei firme care a fost băgată în faliment de autorităţi, din cauza datoriilor extrem de mari. Prin lege, datoriile firmei pot fi suportate de administratorii firmei, dar și de oricare alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a firmei, dacă au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane.

Tribunalul București a radiat firma pe care o dețineau Romanița Iovan și fratele ei, asta înainte ca Fiscul să ceară tragerea la răspundere a celor doi.

„Aprobă raportul final al lichidatorului judiciar publicat în BPI nr. 613/11.01.2019. În baza art.175 alin 2 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, închide procedura insolvenţei împotriva debitorului Informas CIS SRL.

Dispune radierea societăţii debitoare Informas CIS SRL din Registrul Comerţului. În baza art. 179 din Legea nr.85/2014, sentinţa de închidere a procedurii va fi notificată Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti şi Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru efectuarea menţiunii”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...