Veste bună pentru turiști. Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa va fi dată în folosinţă la iarnă

Elena Avramescu 05.07.2021, 17:12
Veste bună pentru turiști. Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa va fi dată în folosinţă la iarnă

Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa. Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa, localizată în Munţii Pietrosul Rodnei, urmează să fie dată în folosinţă la începutul noului sezon de iarnă, după cum a declarat, luni preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa, dată în folosinţă la iarnă

Estimarea noastră în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii firmelor, parte din proiect, e că, (…) odată cu venirea iernii, pârtia de schi şi toate echipamentele de transport pe cablu să fie date în folosinţă. Practic, iarna 2021 înseamnă turişti prezenţi în staţiune şi condiţii mult mai bune pentru schiat. (…)

Pentru această investiţie Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a alocat 62 de milioane de lei, iar o parte din cofinanţare este asigurată de Primăria oraşului Borşa. Consider că e una dintre cele mai importante investiţii de acest gen din ţară, iar Maramureş se repune pe harta destinaţiilor de vacanţă pe durata iernii, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.

Partia de schi din statiunea montana Borsa
Partia de schi din statiunea montana Borsa

Pe lângă asta, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a declarat că modernizarea pârtiei de schi şi montarea telegondolei se află în stare avansată de lucru, astfel că în scurt timp o să fie gata.

Suntem foarte optimişti, iar datele de execuţie a lucrării indică o realizare de 47%, zilnic, fiind realizată câte o parte din obiectiv. Noi, administraţia locală, dar şi companiile implicate ne dorim ca sezonul de schi din acest an să înceapă la Borşa pe o pârtie modernă, o pârtie cu toate facilităţile şi serviciile oferite turiştilor care ajung în Pietrosul Rodnei la schi. (…) Pârtia de schi din Borşa a fost dată în folosinţă în anul 1940, iar până la terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, aici au avut loc mai multe competiţii sportive cu participarea unor schiori din Germania, Norvegia, Ungaria şi România. În anul 1948, staţiunea a găzduit prima olimpiadă de iarnă, a declarat Sorin Timiş.