OMS compară pandemia cu Al Doilea Război Mondial. Efectele asupra minții oamenilor de pe planetă

Nicu Stan 06.03.2021, 23:48
OMS compară pandemia cu Al Doilea Război Mondial. Efectele asupra minții oamenilor de pe planetă

OMS compară pandemia cu Al Doilea Război Mondial. Efectele asupra minții oamenilor de pe planetă. Cum suntem afactați de ceea ce se întâmplă, citiți în rândurile de mai jos.

OMS: Pandemia de coronavirus produce traume mai mari asupra omenirii chiar și ca al Doilea Război Mondial

Organizația Mondială a Sănătății compară pandemia de coronavirus cu Al Doilea Război Mondial. Efectele asupra minții oamenilor de pe planetă este incredibil.

Astfel, directorul OMS a declarat că pandemia de coronavirus a provocat ”o traumă în masă la scară mai mare decât trauma care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial. Impactul asupra sănătății mintale va dura mulți ani de acum încolo”.

Planeta va fi mai traumatizata de pandemia de coronavirus decat de Al Doilea Razboi Mondial
Planeta va fi mai traumatizata de pandemia de coronavirus decat de Al Doilea Razboi Mondial

Comparația dintre coronavirus și Al Doilea Război Mondial

Al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieți, pentru că lumea a suferit o traumă în masă. Acum, cu această pandemie care are o magnitudine mai mare, au fost afectate și mai multe vieți. De fapt, fiecare individ din lume este afectat.

Iar asta înseamnă o traumă mult mai mare decât cea resimțită după cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, în timpul unei conferințe de presă.

Pandemia de coronavirus și sănătatea mintală

De asemenea, la rândul său, Maria Van Kerkhove, șeful grupului OMS pentru boli emergente, a spus, în legătură cu sănătatea mintală: ”Statele trebuie să țină cont atât de relansarea economică, cât și de impactul pandemiei asupra sănătății mintale, atunci când se gândesc la depășirea pandemiei. Există variații în ceea ce privește impactul coronavirusului: fie am pierdut pe cineva drag, fie un loc de muncă, fie am fost forțați să stăm în casă, în condiții foarte dificile”.

Maria Van Kerkhove a mai adăugat că lumea încă se confruntă cu ”faza acută” a pandemiei de coronavirus, în care virusul încă se răspândește în comunități și ucide zeci de mii de persoane săptămânal. Nu în ultimul rând, Mike Ryan, directorul programului de urgență al OMS, a îndemnat la discutarea soluțiilor, nu doar a problemei în sine.

Pandemia de coronavirus nu dă înapoi în țara noastră

Pe de altă parte, epidemia de coronavirus se pare că nu vrea să dea înapoi din țara noastră. Astfel, Timișoara, unul cu cele mai multe cazuri la mia de locuitori va intra în carantină. ”Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindeta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de ATI sunt pline şi greutatea de a găşi locuri pentru pacienţii cu oxigen.

De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de ATI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita raspândirea virusului este limitarea deplasărilor, binenţeles şi masca şi igienă”, a declarat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe