Venus Williams, învinsă pentru prima dată de Sorana Cîrstea. Pe cine întâlnește sportiva noastră în optimile de la Strasbourg

Horia Stoian, Diana Timișoreanu 25.05.2021, 12:40
Venus Williams, învinsă pentru prima dată de Sorana Cîrstea. Pe cine întâlnește sportiva noastră în optimile de la Strasbourg

Pentru prima oară în carieră, Sorana Cîrstea care se află în momentul de față pe cea de-a 58-a poziție în clasamentul WTA, a învins-o pe Venus Williams, sportiva din Statele Unite, clasată pe locul 104 WTA.

Aceasta are un pamares impresionant, deținând nu mai puțin de 7 titluri de Grand Slam la simplu, scor 6-1, 2-6, 6-1 în primul tur de la Strasbourg. Astfel, jucătoarea noastră o va întâlni în optimile de finală pe Shuai Zhang din China, locul 45 WTA.

Victorie după o lună de repaus

Accidentată la turneul de la Madrin, Sorina Cîrstea, în vârstă de 31 de ani, a fost nevoită să se recupereze vreme de o lună de zile, însă cu toate acestea, lipsa de pe teren nu a împiedicat-o pe sportiva din Târgoviște să se întoarcă acasă cu o victorie în circuitul WTA, moriv pentru care victoria acesteia este cu atât mai notabilă.

Concret, tenismena s-a luptat timp de o oră și 46 de minute cu Venus Williams, în runda inaugurală a turneului WTA 250 de la Strasbourg, Franța.

În meciurile directe cu Williams, Sorana era condusă cu 3-0, însă jucătoarea noastră, antrenată de către Adrian Cruciat, a avut avantajul suprafeței, respectiv zgura.

Astfel, Sorana Cîrstea s-a calificat cu succes în optimile de finală de la Strasbourg, prin care și-a asigurat și un cec în valoare de 3.653 de euro și 30 de puncte WTA.

Un meci impecabil

După un meci impecabil, în primul set sportiva noastră a avut nevoie de numai 36 de minute pentru a obține scorul de 6-1. La rândul ei, Venus Williams a profitat de erorile comise de Sorana pe propriul serviciu, motiv pentru care scorul a fost de 2-6.

În cele din urmă, Cîrstea a controlat decesivul, iar astfel scorul final a fost de 6-1, 2-6, 6-1.

Odată finalizat meciul, Williams s-a recunoscut învinsă de către Sorana, celelalte partide dintre cele două sportive fiind adjudecate de către Venus, după cum urmează:

  • 6-4, 6-3 în turul secund la Miami 2010.
  • 6-3, 6-4 în turul secund la Indian Wells 2018 și 7-6(4).
  • 6-4 în turul secund la Montreal 2018.

Sorana Cîrstea, în duel cu Shuai Zhang

După victoria în premieră în fața lui Williams, Sorana o va întâlni la Strasbourg pe Shuai Zhang.

Astfel, Cîrstea are în față un alt duel de marcă, respectiv cel din optimile de finală, împotriva sportivei din China, Shuai Zhang, cap de serie numărul 6 la Strasbourg.

Până în momentul de față, singurul meci dintre cele două a fost câștigat de către româncă, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3 în turul I al turneului ITF de la Cuneo 2008.

Urmăriți Impact.ro și pe