Sorana Cîrstea, campioană la Istanbul. Românca a reuşit o victorie de invidiat

Sorana Cîrstea, campioană la Istanbul. Românca a reuşit o victorie de invidiat

În urma întâlnirii dintre belgiana Elise Martens și Sorana Cîrstea în cadrul finalei turneului WTA de la Istanbul, românca a reușit să devină campioană. Deși misiunea a fost una dificilă, sportiva a reușit să se impună în fața Elisei Martens.

Sorana Cîrstea a devenit campioană la Istanbul

Sorana Cîrstea reușește să cucerească încă un titlu important pentru sportul românesc. Jucătoarea de tenis a reușit performanța de a pune mâna pe trofeul de la Instanbul după cele două seturi jucate împotriva belgianei Elise Martens, numărul 17 WTA.  În primul set, Sorana a reușit un debut fantastic, tabela de marcaj arătând la finalul setului, scor 6-1.

Deși Mertens a reușit să revină la scorul de 2-1, românca s-a impus, evoluând fantastic în continuarea setului. Pe parcursul celui de-al doilea set, începutul a fost unul greoi pentru Sorana, Mertens având un avantaj considerabil în fața româncei, scorul fiind de 1-4. Deși a ratat două mingi de break, revenirea Soranei a fost una spectaculoasă, încheind setul cu scorul de 7-6. Acela a fost momentul în care Sorana a știut că după o lungă așteptare de 13 ani, va pune mâna în sfârșit pe trofeul de la Istanbul.

După 13 ani de pauză, Sorana Cîrstea s-a aflat în fața primului titlu WTA. Ultimul trofeu câștigat de româncă a fost în anul 2008, atunci cînd Sorana a reușit să se impună în fața Sabinei Lisicki de naționalitate germană cu scor de 2-6, 6-4, 7-6, în Tașkent. Sorana Cîrstea a mai pierdut anterior trei finale.

Dupa 13 ani de asteptare, Simona Cirstea a pus mana pe trofeu
Dupa 13 ani de asteptare, Simona Cirstea a pus mana pe trofeu

”O felicit pe Elise”

Dintre finalele pierdute, cea mai importantă a fost în anul 2013, la Openul Canadei, atunci când a jucat împotriva americancei Serena Williams cu scorul de 2-6, 0-6. Celelalte două finale ratate de sportiva din România au fost cele de la Budapesta, în anul 2007, atunci când adversară i-a fost Gisele Dulko din Argentina, iar ultima la Tașkent, în anul 2019, împotriva lui Alison Van Uytvanck.

La festivitatea de premiere, Sorana Cîrstea a ținut totodată să o felicite pe adversara sa, Elise Mertens, afirmând că aceasta are o carieră extraordinară. Deși nu se aștepta, după cum a afirmat ea însăși, Sorana a evoluat excelent în cadrul turneului de la Istanbul.

“Mulţumesc echipei mele, pentru că aţi fost alături de mine, ştiu că nu este uşor. O felicit pe Elise. O carieră extraordinară până acum. Succes în viitor. Sunt foarte fericită că am câştigat acest trofeu, nu mă aşteptam. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil turneul, sunt vremuri dificile. Sper să revin ca să apăr acest trofeu”, a spus Cîrstea la festivitatea de premiere.

Elise Mertens a reușit să adauge în palmares nouă finale WTA dintre care șase le-a câștigat. Elise Mertens a fost adversara a cinci jucătoare din România:

  • victorie împotriva Monicăi Niculescu, la Hobart, în 2017, scor 6-3, 6-1;
  • victorie împotriva Mihaelei Buzărnescu, la Hobart, în 2018, scor 6-1, 4-6, 6-3;
  • victorie împotriva Simonei Halep, la Qatar Open, în 2019, scor 3-6, 6-4, 6-3;
  • înfrângere împotriva Simonei Halep, la Openul Cehiei, în 2020, scor 2-6, 5-7;
  • înfrângere împotriva Soranei Cîrstea, la Istanbul, în 2021, scor 6-1. 7-6, arată Playsport.ro
Urmăriți Impact.ro și pe