Varianta Delta a covid-19, mult mai periculoasă. Printre simptome: Pierderea auzului, tulburări gastrice şi cangrene

Ana Anitoiu 10.06.2021, 21:54
Varianta Delta a covid-19, mult mai periculoasă. Printre simptome: Pierderea auzului, tulburări gastrice şi cangrene

Varianta Delta a Covid-19 este mult mai periculoasă. Medicii din India au anunțat că printre simptomele pe care le provoacă această tulpină de coronavirus se numără pierderi de auz, tulburări gastrice şi cangrene.

Motivul pentru care varianta Delta a covid-19 este mult mai periculoasă

Varianta Delta a coronavirusului, cunoscută și drept ”B.1.617.2”, aflată la originea valului de Covid-19 devastator din India, este cea mai contagioasă identificată până în prezent. A devenit dominantă în Anglia și Scoția și primele dovezi arată că aceasta prezintă un risc mai mare de spitalizare. În plus, medicii cred că provoacă forme mai grave ale bolii.

Până acum, India a raportat 18,6 milioane de cazuri de Covid-19 în 2021, față de 10,3 milioane anul trecut. Varianta Delta a coronavirusului a fost ”cauza principală”, fiind cu 50% mai contagioasă decât tulpina Alfa ce a fost depistată pentru prima dată în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, conform unui studiu făcut recent de un grup guvernamental indian.

Varianta Delta a covid-19 mult mai periculoasa
Oameni pe strada

Ce simptome noi provoacă varianta Delta a covid-19

Un medic cardiolog din Mumbai, Ganesh Manudhane, a atras atenția că unii dintre pacienții infectați cu varianta Delta a Covid-19 au dezvoltat mici cheaguri de sânge ce au dus la moartea țesuturilor afectate și la apariția cangrenei. În două dintre cazuri a fost nevoie de amputarea unor degete și a unui picior.

De asemenea, medicii au observat cheaguri în vasele de sânge ce alimentează intestinele. Acestea provoacă dureri la nivelul abdomenului. În plus, unii dintre pacienții cu Covid-19 au prezentat simptome precum pierderea de auz, umflarea gâtului și amigdalită severă, potrivit chirurgului Hetal Marfatia de la Spitalul King Edward Memorial din Mumbai.

”Avem nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a analiza dacă aceste simptome clinice mai noi sunt legate sau nu de B.1.617. Anul trecut, am crezut că am învățat lucruri despre noul nostru inamic, dar acesta s-a schimbat. Acest virus a devenit foarte imprevizibil”, a spus Abdul Ghafur, medic de boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai. Doctorul a menționat că are mai mulți pacienți cu Covid-19 care se confruntă cu diaree decât în primul val al pandemiei de coronavirus.

Varianta Delta a covid-19, în România

Varianta Delta a coronavirusului a ajuns și în România. Au fost confirmate 26 de cazuri de infectare cu tulpina din India, în București și în șase județe, conform datelor publicate joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

”În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta”, a notat INSP, conform căruia, spre deosebire de săptămâna trecută, au fost confirmate patru noi cazuri de infectare cu tulpina Delta în țară, dintre care două în județul Dolj și câte unul în județele Arad și Argeș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...