Cazul unei femei care a avut covid-19 timp de 216 zile face înconjurul lumii. Câte mutaţii a suferit virusul

Stan Filon 05.06.2021, 21:29
Cazul unei femei care a avut covid-19 timp de 216 zile face înconjurul lumii. Câte mutaţii a suferit virusul

Oamenii de știință din întreaga lume au rămas uluiți de cazul unei tinere din Africa. Aceasta a suferit de coronavirus nu mai puțin de 216 zile! Cum a fost posibil așa ceva și câte mutații a suferit temutul virus în trupul tinerei, citiți în articolul de mai jos.

Acesta este cazul unei femei care a avut covid-19 timp de 216 zile

O femeie în vârstă de 36 de ani din Africa de Sud este, probabil, pacientul care a suferit de coronavirus cel mai mult din lume! Tână suferea de HIV, iar coronavirusului a suportat foarte multe mutații, după cum au descoperit acum medicii care au avut grijă de ea.

Până acum, coronavirusul a suferit 13 mutații ale proteinei spike, despre care se știe că ajută virusul să scape de răspunsul imun al pacienților și alte 19 mutații care ar putea schimba comportamentul virusului. Specialiștii atrag atenția că persoanele cu HIV ar putea fi o sursă continuă de transmitere și evoluție a virusului SARS-CoV-2. Femeia din Africa de Sud a fost tratată în spital pentru simptomele sale inițiale și a prezentat doar simptome ușoare ale COVID-19, chiar dacă purta încă virusul SARS-CoV-2.

Cazul unei femei care a avut covid-19 timp de 216 zile face inconjurul lumii
Cazul unei femei care a avut covid-19 timp de 216 zile face inconjurul lumii

Coronavirusul a suportat u mai puțin de 32 de mutații în organismul tinerei bolnave de HIV

Femeia de 36 de ani a fost inclusă într-un studiu în care au mai fost urmăriți alți 300 de pacienți bolnavi de HIV. Așa au văzut specialiștii toate modificările pe care coronavirusul le-a suportat în organismul tinerei respective. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că alte patru persoane cu HIV au purtat coronavirusul mai mult de o lună.

Unii pacienți care au fost imunosupresați din alte motive au purtat coronavirusul pentru perioade lungi de timp. De exemplu, au fost raportate cazuri de persoane cu transplant de rinichi care au dat rezultate pozitive timp de aproape un an de zile. Constatarea ar putea avea o importanță deosebită pentru Africa, care avea aproximativ 26 de milioane de pacienți bolnavi de HIV, în anul 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...